Blog

Zilele ce au trecut au fost pline de clătite în comunitatea noastră online. Clătite low-carb, bineînțeles. Adică fără făină albă sau zahăr și cu ingrediente adevărate, nutritive și gustoase. O rețetă foarte populară a fost cea postată recent de Monica. După aceea mi s-a deschis apetitul...

Tărâțele de psyllium sunt un ingredient folosit des în bucătăria low-carb, pentru preparate sărace în carbohidrați și fără gluten. Ce sunt tărâțele de psyllium Tărâțele de psyllium provin de la planta numită Plantago ovato, originară din Asia. Tărâțele se obțin din coaja care învelește semințele acestei plante. Tărâțele...

Acesta este un guest post de la Monica Sadoveanu, membră a comunității noastre online.  Încerc să împărtășesc cu voi, cu această frumoasă comunitate de oameni care urmează acest stil de viață Low carb/keto, o rețetă simplă de clătite low carb. Știm cu toții că uneori ne...

Varza roșie e una dintre garniturile mele preferate. O iubesc pentru că e colorată, nutritivă și mai ales gustoasă. Am folosit pentru 2 porții o jumătate dintr-o căpățână mai mare de varză. Se pot găti și mai mult de 2 porții dacă se dorește deoarece la...

Ce folosim pentru îndulcitul prăjiturilor, extrasul de stevia sau de ștevie? Ei bine, stevia și ștevie sunt 2 lucruri diferite. Mai precis, 2 plante diferite. Ștevie (Rumex Patientia) este o plantă din genul Rumex, foarte răspândită la noi în țară. Câteva dintre denumirile ei populare sunt...

Un exemplu de garnitură rapidă, pe care eu o prepar des, cu condiția să am broccoli la îndemână. :) Se prepară foarte ușor și mai ales rapid. Broccoli nu se fierbe prea mult, pentru a-i păstra proprietățile nutritive. De aceea este cel mai indicat să îl...

Îmi plac pastele și de aceea folosesc o variantă fără gluten și fără amidon, pentru a mă bucura de ele fără vinovății și fără senzația de balonare pe care mi-o dă în general făina de grâu. Triple Zero Pasta le-am primit de curând pentru testare. Sunt...

Ce este făina de migdale? Făina de migdale este obținută din migdale măcinate. Cel mai des, migdalele sunt decojite prin opărire și apoi măcinate, rezultând făina de migdale (sau almond flour, în engleză). Există și varianta în care migdalele sunt măcinate cu tot cu coajă (în...