Ești în căutare de o pâine mai săracă în carbohidrați? Atunci aruncă o privire la această rețetă.
După ce am văzut o grămadă de variante de pâine care pot fi integrate într-o alimentație low-carb, am decis să pun de o rețetă, în mare cu ce aveam deja prin casă. De data asta am ales să folosesc făină de migdale, însă ma tentează să încerc curând și o variantă de pâine folosind făina de cocos.
Ce mi-a plăcut la această pâine low-carb este în primul rând faptul că a ieșit atât de pufoasă, dar nu se rupe prea ușor. Textura este foarte apropiată de cea a pâinii tradiționale, însă în ceea ce privește conținutul nutrițional, este mult mai bogată în nutrienți, mai hrănitoare și mai sățioasă.
Aceste prăjiturele atât de simpatice sunt desertul pe care îl asociez cel mai adesea cu perioada Crăciunului și al copilăriei. Este un desert sănătos ce nu îți ia mult timp să îl prepari. Iar pentru zilele răcoroase de iarnă sunt numai bune de savurat alături...
Care este răsfățul tău preferat în zilele răcoroase ca și acestea?
A mea cu siguranță este o ciocolată caldă și gustoasă, cel mai probabil alături de o carte și de o pătură pufoasă. Nici nu pot să îmi imaginez zilele reci de iarnă fără acest mic...
Banana este un fruct foarte popular în orice parte a lumii.
Provine din sud-estul Asiei și deși există mai multe varietăți, cea mai populară este cea de culoare galbenă. Aceasta are culoarea verde atunci când încă nu este bine coaptă.
O banană de mărime medie are aproximativ 105 calorii. Acesta nu este un număr mare de calorii. Important este însă de ținut cont de unde provin aceste calorii.
Constipația este o afecțiune gastro-intestinală des întâlnită în rândul populației. Conform unui raport, poate afecta până la 27% din populație (1).
Această afecțiune presupune o frecvență redusă a scaunelor (mai puțin de 3 scaune în decursul unei săptămâni), datorită evacuării dificile a materiilor fecale, cu modificarea consistenței scaunelor și senzația de evacuare incompletă.
Poate afecta persoane de orice vârstă, sex sau etnie. Totuşi, statisticile arată că aceasta este mai des întâlnită în cazul femeilor, al persoanelor în vârstă și al celor care suferă de diferite afecțiuni și necesită îngrijiri.
În funcție de durata simptomelor, constipația poate să fie acută (ocazională) sau cronică.
Vorbim despre constipație cronică atunci când există mai puțin de 3 scaune pe săptămână pentru o perioadă mai lungă de 3 luni (2).
Este decembrie și oficial am intrat în anotimpul de iarnă. În timp ce ne încălzim cu un ceai fierbinte și ne gândim la cadourile de Crăciun pentru cei dragi, cele mai îndrăgite fructe ale sezonului ocupă o bună parte din rafturile magazinelor. Este vorba despre citrice, a căror aromă o asociem des cu perioada Crăciunului.
În ultimii ani, ne focusăm atenția din ce în ce mai mult pe vitamina D și pe rolurile importante pe care le îndeplinește în organism.
Unul dintre acestea este stimularea sistemului imunitar.
Ce este vitamina D?
Vitamina D este o vitamină liposolubilă (solubilă în grăsimi), pe care o putem lua din alimentele care sunt în mod natural bogate în grăsimi.
Spre deosebire de celelalte vitamine, aceasta se poate produce și în piele pornind de la colesterol. Acest lucru se întâmplă atunci când ne expunem la soare. Este modalitatea prin care corpul își asigură cea mai mare parte din necesarul zilnic.
În timpul sezonului rece, la persoanele care au pielea mai închisă la culoare, care se expun mai rar la soare sau folosesc des creme cu protecție solară, crește necesarul procurării vitaminei D din alimente.
Oul este un aliment foarte popular și mai ales foarte hrănitor.
Contrar a ceea ce se crede despre el, este destul de sărac în calorii, însă plin de nutrienți benefici.
În plus, este foarte versatil și poate fi folosit într-o mulțime de rețete, de la ouă poșate...