3 +1 diferențe fantastice intre făina de grâu și cea de migdale

3 +1 diferențe fantastice intre făina de grâu și cea de migdale

V-ați pus măcar o dată întrebarea, ce e atât de special la făina de migdale? Și de ce alegem să o folosim în locul celei de grâu?

Eu sunt sigură că da.

De aceea, vă propun să analizăm împreună câteva dintre caracteristicile ei, având drept termen de comparație făina clasică de grâu.

1. Vitaminele și mineralele conținute

Făina de migdale este nu doar gustoasă, dar mai ales hrănitoare. Are un conținut mai mare de nutrienți, în mod deosebit magneziu și vitamina E. Făina de grâu pe de altă parte nu excelează la capitolul nutrienți.

Conținutul de vitamine
Conținutul de minerale

Valoarea nutrițională per 100g (macronutrienți)

Făina de migdale: 10g carbohidrați net, 12g fibre, 49g lipide, 21g proteine

Făina de grâu: 73g carbohidrați net, 2,7g fibre, 1g lipide, 10g proteine

2. Făina de migdale are impact mult mai mic asupra zahărului din sânge

Diferența dintre făina de migdale și cea de grâu în ceea ce privește nivelul zahărului din sânge este una destul de mare.

Făina clasică de grâu este alcătuită aproape în întregime din carbohidrați, cu un conținut scăzut de grăsimi și fibre.

De aceea făina de grâu determină o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge (a glicemiei), urmată de o scădere la fel de rapidă. Aceste variații ale nivelului de zahăr din sânge ne fac să ne simțim obosiți, ne cresc apetitul și pofta de alimente bogate în zahăr.

Spre deosebire de aceasta, făina de migdale este din punct de vedere nutrițional un amestec între lipide (grăsimi) sănătoase, proteine și fibre, cu un conținut foarte mic de carbohidrați.

Acest lucru înseamnă ca făina de migdale are un indice glicemic mic. Se absoarbe treptat în sânge și ține de foame pentru mai multe ore.

Datorită compoziției nutriționale, făina de grâu nu este permisă în stilul de viață low-carb (prin urmare nici în dieta ketogenică).

În schimb, făina de migdale are un conținut mic de carbohidrați și este una dintre cele mai utilizate făinuri în bucătăria low-carb.

3. Făina de migdale nu conține gluten

Aluatul clasic din făină de grâu are consistență elastică, datorită proteinei din grâu (glutenul).

Făina de migdale nu conține gluten, prin urmare aluatul format va fi total diferit. Un aluat obținut din făină de migdale nu este elastic și nici nu va crește cu ajutorul drojdiei.

Prin urmare, nu este de ajuns doar să înlocuiești făina de grâu cu cea de migdale într-o rețetă. Pe lângă făina de migdale sunt necesare ingrediente precum tărâțe de psyllium, pudre proteice sau ouă, care să absoarbă lichidul, să lege compoziția și astfel să iasă un preparat delicios și cu aspect plăcut.

4. Prețul făinii de migdale e considerabil mai mare

Prețul între cele 2 tipuri de făină diferă foarte mult. Mai ales atunci când comparăm prețul per kg.

Făina de migdale are un preț mai ridicat în parte datorită materiei prime din care este obținută.

Prețul făinii de migdale variază foarte mult în funcție de producător. De cele mai multe ori, este mai mare și decât al altor făinuri low-carb.

În general, rețetele cu făină de migdale cer o cantitate mai mică și aproape niciodată cantități apropiate de 1 kg de făină de migdale sau asemănător. Altfel am vorbi despre un număr enorm de porții.

Datorită conținutului crescut de lipide și scăzut în carbohidrați,
făina de migdale are mai multe calorii decât cea de grâu. E puțin probabil să o consumi în cantități mari, datorită sațietății crescute pe care o dă.

De aceea, prefer făina de migdale și o utilizez în cantități moderate, pentru a mă bucura de ceva gustos și hrănitor, într-o combinație care nu îngrașă.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.