Ați auzit de brânza halloumi? Sau cea care scârțăie în dinți :) Este o brânză numai bună de pus pe grătar.
Deși o vedeam de mult timp la raftul de lactate, abia cu ceva timp în urmă am hotărât să o încerc. Și m-a cucerit din prima.
Le folosim de regulă în salate și garnituri și datorită acestui lucru le considerăm legume. Însă diferența dintre fructe și legume nu este dată de gustul dulce, ci de partea din plantă din care se formează fructul, respectiv leguma.
Astfel, avem câteva vegetale pe care le considerăm legume, dar ele cu siguranța sunt fructe.
Alimentația low carb și keto presupune să se renunțe la glucidele rafinate și să se consume mai multe grăsimi sănătoase. Acest tip de regim a fost studiat intens de către cercetători în ultimii ani,
Așa cum probabil ai auzit de multă vreme, nu toate grăsimile sunt sănătoase. De aceea este foarte important ca alimentelor consumate să fie de proveniență naturală.
Dacă urmezi dieta ketogenică, care este o alimentație bazată în special pe consumul de grăsimi benefice, cele mai indicate sunt grăsimile saturate și mononesaturate (1). Acestea reprezintă peste 70-75% din întreaga alimentație, alături de o cantitate normală de proteine (20%) și una mică de carbohidrați din fructe și legume (5%).
Ești surprins să afli că roșia și vinetele sunt de fapt fructe? Iar rubarba, deși are gust dulceag este o legumă? Dar să vedem prin ce diferă mai exact o legumă de un fruct.
Mă amuz puțin de o întâmplare de ieri.
Am ieșit împreună cu o prietenă să luăm prânzul la o terasă din Cluj. Toate bune și frumoase, savuram deja o cafea în timp ce studiam meniul și am ajuns la paste. Spre surprinderea mea, am observat că meniul arăta informațiile nutriționale pentru fiecare preparat. Respectiv caloriile, dar și cantitatea de carbohidrați, grăsimi și proteine conținute. Și, vorba unui prieten, și eu aș cere o lege ca să fie așa peste tot unde mâncăm.
Alimentația low-carb este una săracă în carbohidrați, adică în alimente care conțin zahăr, paste, făină sau orez. În loc de acestea, se consumă alimente hrănitoare, proteine, grăsimi naturale și sănătoase, legume și verdețuri.
Deoarece legumele și fructele sunt acele surse naturale de carbohidrați permise, consumul...
Unele alimente nu numai că îngrașă, dar favorizează depunerea grăsimii în zona abdomenului. Iată câteva exemple de astfel de alimente, la care eu și alte persoane am renunțat aproape în întregime.
Atunci când vine vorba despre o greutate sănătoasă, schimbările mici dar constante în timp pot fi mult mai eficiente decât o dietă pe care o respecți o anumită perioadă de timp.
Acestea sunt câteva exemple de schimbări mici, dar eficiente pentru un stil de viață mai...