15 mart. Varză roșie călită
Varza roșie e una dintre garniturile mele preferate. O iubesc pentru că e colorată, nutritivă și mai ales gustoasă.
Am folosit pentru 2 porții o jumătate dintr-o căpățână mai mare de varză. Se pot găti și mai mult de 2 porții dacă se dorește deoarece la frigider varza gătită se poate păstra cu succes câteva zile.
Îmi place ca legumele să fie mai crocante și de obicei le gătesc un timp scurt. Așadar, avem o garnitură ușoară, cu puține calorii și puțini carbohidrați, dar în același timp foarte gustoasă și nutritivă. Se poate combina cu o friptură pentru a avea o masă consistentă, preferata mea.
Timp de preparare | 10 minute |
Timp de gatire | 15 minute |
Portii |
porții
|
Ingrediente
- 1/2 căpățână varză roșie (400 g)
- 1/2 lămâie mică
- 2 linguri ulei de cocos extra-virgin pentru călit
- chimen după gust
- sare de mare
- piper negru
Ingrediente
|
|
Etape
- Prima dată am tăiat varza. Am stors jumătatea de lămâie peste varza proaspăt tăiată.
- Într-o tigaie, am pus la foc mic uleiul de cocos. Am adăugat chimenul, l-am lăsat pentru 1-2 minute la călit în ulei de cocos și am adăugat varza. Am lăsat totul sub capac la foc mic până ce varza a fost făcută, aprox 15 minute. În acest timp am mestecat din când în când și am adăugat sare și piper după gust. Am luat-o de pe foc când încă era puțin crocantă, dar bine făcută. Poftă bună!
Notitele retetei
Informatii nutritionale
Varză roșie călită
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 185
Calorii din grasimi: 130
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 14.4g
22%
Total carbohidrati: 15.1g
5%
Fibre alimentare: 4.2g
17%
Proteina: 2.4g
5%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Partajeaza reteta
No Comments