Blog

Așa cum probabil știi, există 2 varietăți de scorțișoară. Una provine din Sri Lanka și este denumită scorțișoara de Ceylon (Cinnamomum Zeylanicum sau Cinnamomum Verum) și este considerată de către multe persoane "adevărata scorțișoară". Celălalt tip de scorțișoară, Cassia (Cinnamomum Cassia sau Cinnamomum aromaticum) este scorțișoara comună. Provine din China și este cea care se găsește de regulă în supermarketuri.
Sunt convinsă că sunt momente când oricine ar savura un sandviș gustos. Mai ales atunci când suntem pe fugă, dar nu numai. Mie una, sandvișul îmi aduce aminte de gustul copilăriei. Ei bine, întrebarea care apare este ce ar trebui să conțină un sandviș ca să fie nu numai gustos, dar și sănătos? Cu siguranța se poate! Să vedem cum reușim asta pas cu pas.
Îmi place la nebunie budinca de chia pentru că e foarte gustoasă, sănătoasă și rapidă. De data asta a ieșit următoarea "rețetă". E atât de simplă încât nici nu știu dacă se poate numi rețetă. Însă cu siguranță merită încercată. Și apoi reîncercată.
A spus cineva scorțișoară? :)

Știați că există 2 tipuri, scorțișoara Ceylon și scorțișoara Cassia

Dacă ai fost curios să verifici de unde provine scorțișoara pe care o cumperi, cu siguranță ai observat un lucru interesant. Și anume că există 2 mari varietăți de scorțișoară, una chinezească și una din Sri Lanka.

Ingrediente: -roșii, ardei roșu, ton în ulei, pătrunjel și o feliuță de lămâie Această salată este perfectă pentru o zi răcoroasă de vară. Tonul este alcătuit aproape în întregime din proteine și apă, este sațios și îți dă energie. Pătrunjelul este una dintre cele mai bune surse...

https://www.youtube.com/watch?v=Yo3TRbkIrow De ce nu funcționează doar să mâncăm mai puțin și să ne mișcăm mai mult pentru a slăbi în greutate? Pentru că atât cantitatea (să fii în deficit caloric), cât și calitatea alimentelor contează (să te hrănești, nu doar să mănânci). Zahărul este nociv pentru sănătatea...

Uleiul de cocos este ingredientul minune care în ultimii ani este nelipsit din multe bucătării. Acesta este alcătuit din grăsimi saturate, la fel ca și untul sau uleiul de palmier. Ne dăm seama de acest lucru și prin prisma faptului că este solid la temperatura camerei. În general, grăsimile saturate sunt solide la temperatura camerei și devin lichide odată ce sunt încălzite. În trecut se recomanda să nu fie folosit des la gătit, tocmai din cauza acestor grăsimi saturate pe care le conține. Aceasta până ce mai multe studii au arătat faptul că oamenii care consumă des ulei de cocos au o stare de sănătate foarte bună. S-a dovedit astfel de-a lungul timpului că includerea uleiul de cocos în alimentație îți aduce beneficii importante, pentru care merită să îl consumi zilnic. Toate dovedite prin studii.
Ai încercat cartoful dulce? Este o legumă de culoare portocalie, cu gust dulce. Îi putem găti exact ca și pe cartofii obișnuiți (ca și garnitură) și sunt incredibil de gustoși și de hrănitori. Doar că spre deosebire de cartofii albi, aceștia sunt puțin mai sănătoși. Să vedem ce proprietăți nutriționale ne oferă și de ce merită introduși în alimentația noastră.