First do not harm – (Mama și copilul) 1997

First do not harm – (Mama și copilul) 1997

Din seria filmelor de nutriție pe care trebuie să le vezi, un film cu Meryl Streep, despre epilepsie și dieta ketogenică.

Inspirat după un caz real.

First do not harm prezintă povestea micuțului Robbie (Seth Adkins) a cărui epilepsie severă nu răspunde la tratamentul medicamentos.

Robbie urmează diferite tratamente medicamentoase, însă starea lui continuă să se agraveze. Mama sa nu vrea să accepte ideea riscantă a operației pe creier. În loc de asta începe să se documenteze despre alte posibilități de tratament. Așa descoperă dieta ketogenică ca și tratament alternativ pentru epilepsie și se încăpățânează să își ajute copilul, chiar și atunci când cadrele medicalele se împotrivesc.

Trailer – First Do No Harm

Cuvintele “first do not harm” fac parte din jurământul lui Hippocrate rostit de către medici.

În realitate, regizorul și producătorul filmului, Jim Abraham a fost inspirat să facă acest film din propria experiență.

Fiul său, Charlie, de numai 11 luni suferea de crize severe de epilepsie, ce nu răspundeau la tratamentul convențional. Jim descoperă dieta ketogenică în cartea doctorului John Freeman despre epilepsia infantilă.

Jim Abrahams decide să înființeze “Charlie Fundation”, fundație care există și astăzi și care își propune să furnizeze informații prețioase referitoare la tratamentele cu dieta ketogenică pentru copiii ce suferă de epilepsie, boli neurologice sau cancer.

După părerea mea, este un film care merită văzut.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.