04 apr. Maioneză cu ulei MCT
De-a lungul timpului am căutat diverse alternative de uleiuri sănătoase pentru a prepara maioneză. Cel mai des utilizez maioneza la salată de vinete sau la cea de ciuperci.
Uleiul MCT (trigliceride cu lanț mediu) este o formă de grăsime ușor de digerat.
Nu necesită prezența bilei sau a enzimelor pentru absorbția intestinală, este trasportată direct în ficat (spre deosebire de alte tipuri de grăsimi cu lanț lung) și transformată în corpi cetonici, furnizând rapid energie.
Uleiul MCT este folosit uneori ca și supliment nutritiv și se poate utiliza în diferite preparate. Important este să nu îl încălzim, deoarece nu este rezistent la temperaturi crescute. Iar dacă nu ai folosit până acum ulei MCT este recomandat să îl adaugi gradual în alimentație.
Pentru maioneză îl găsesc a fi potrivit, neavând un miros sau gust specific.
Timp de preparare | 10 minute |
Portii |
porții
|
- 1 gălbenuș
- 1 linguriță muștar fără zahăr
- 60 ml ulei MCT
- 100-150 g iaurt grecesc opțional, dar recomandat
- sare de mare
- piper negru
Ingrediente
|
|
- Exact ca și la maioneza obișnuită punem 1 gălbenuș de ou, 1 linguriță de muștar și amestecăm (cu lingura dacă aveți răbdare sau cu mixerul), adăugând treptat uleiul MCT.
- Pentru că este foarte densă din punct de vedere caloric, eu aleg să o diluez cu iaurt grecesc. O putem folosi la salata de vinete sau la alt preparat cu maioneză.
No Comments