8 legume care sunt de fapt fructe (+motive pentru a le consuma)

8 legume care sunt de fapt fructe (+motive pentru a le consuma)

Le folosim de regulă în salate și garnituri și datorită acestui lucru le considerăm legume. Însă diferența dintre fructe și legume nu este dată de gustul dulce, ci de partea din plantă din care se formează fructul, respectiv leguma.

Astfel, avem câteva vegetale pe care le considerăm legume, dar ele cu siguranța sunt fructe.

1. Avocado

O vegetală a cărei popularitate a crescut enorm în ultimii ani. Dacă până în urmă cu câțiva ani, unii dintre noi aveam o vagă idee despre avocado, acum am ajuns să îl consumăm aproape săptămânal.

Este foarte sănătos, gustos și sațios. Deși bogat în grăsimi vegetale, avocado este de fapt un fruct, deoarece se formează din florile arborelui cu același nume.

2. Ardeiul

Vine într-o mare varietate de culori, iar cele mai răspândite sunt verde, galben și roșu. Foarte bogat în antioxidanți și în vitamina C, nu are chiar gust dulce, însă este un fruct în adevăratul sens al cuvântului.

Apropo, știați că dintre toate culorile, cel roșu conține cele mai multe substanțe nutritive(2)? Totuși, nici ceilalți nu sunt de neglijat.

3.

Ați auzit de bame? Eu le-am descoperit abia în anii trecuți, de când am început să consum mai multe legume și să îmi diversific alimentația.

Deși sunt consumate ca și legume,  ele sunt de fapt fructele plantei cu același nume (3).

4. Castravetele

Provine din aceeași familie cu dovlecelul, dovleacul, pepenele verde și roșu. Consumul de castravete este o modalitate excelentă de hidratare, fiind alcătuit în ceea mai mare parte din apă (4).

Este catalogat drept legumă, fiind de fapt un fruct foarte sănătos.

5. Fasolea verde

Puține calorii și carbohidrați, alături de o  mulțime de nutrienți se regăsesc în boabele de fasole verde.

Unele studii arată că fasolea verde contribuie la menținerea unei vederi sănătoase, prin aportul de carotenoizi (1).

6. Mazărea

Supuși unui test simplu de a preciza dacă o vegetală este legumă sau fruct, 99% dintre persoane au spus că mazărea este o legumă (5).

Doar 1% au recunoscut-o ca ceea ce este de fapt, și anume păstaia plantei ierboase numită Mazăre (Pisum Sativum), adică fructul ei (6).

7. Roșia

În cadrul aceluiași test despre care vă spuneam mai devreme (5), cea mai bine recunoscută ca și fruct era roșia.

Licopenul, vitamina C și beta-carotenul, alături de gustul său fantastic (personal, ador roșiile de grădină) sunt doar câteva motive pentru a consuma cât mai des acest fruct.

8. Vânăta

Bogată în fibre, vitamine și minerale și săracă în calorii, această așa-zisă legumă trebuie introdusă neapărat în alimentația noastră. Modul meu preferat de a o consuma este sub formă de salată de vinete.

Deși abia după gătire are un gust atrăgator, ea este de fapt un fruct ce provine din aceeași familie cu roșiile și cartofii.

Concluzie

Oricum le-am numi, aceste fructe sunt foarte sănătoase și numai bune de consumat dacă nu zilnic, atunci de 2 ori pe zi :).

Save

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.