Archive

Acesta este un guest post de la Monica Sadoveanu, membră a comunității noastre online.  Încerc să împărtășesc cu voi, cu această frumoasă comunitate de oameni care urmează acest stil de viață Low carb/keto, o rețetă simplă de clătite low carb. Știm cu toții că uneori ne...

Varza roșie e una dintre garniturile mele preferate. O iubesc pentru că e colorată, nutritivă și mai ales gustoasă. Am folosit pentru 2 porții o jumătate dintr-o căpățână mai mare de varză. Se pot găti și mai mult de 2 porții dacă se dorește deoarece la...

Un exemplu de garnitură rapidă, pe care eu o prepar des, cu condiția să am broccoli la îndemână. :) Se prepară foarte ușor și mai ales rapid. Broccoli nu se fierbe prea mult, pentru a-i păstra proprietățile nutritive. De aceea este cel mai indicat să îl...

Îmi plac pastele și de aceea folosesc o variantă fără gluten și fără amidon, pentru a mă bucura de ele fără vinovății și fără senzația de balonare pe care mi-o dă în general făina de grâu. Triple Zero Pasta le-am primit de curând pentru testare. Sunt...

Pentru acele momente când dorești un dulce sănătos, însă nu ai la dispoziție făină de migdale sau de cocos, pe care le utilizăm în mod obișnuit în bucătăria low-carb, propun varianta unui negrese keto delicioase. Cu blat umed, muultă cacao și un îndulcitor natural, fără...

Cheesecake-ul este un desert gustos și ușor de făcut, ce poate fi pregătit într-o mulțime de variante. Astăzi vreau să împărtășesc cu voi o rețetă de mini-cheesecake, pregătită într-un mod absolut delicios. De ce este o variantă mai sănătoasă de desert? Pentru că nu are zahăr adăugat...

Gândindu-mă la rețete pentru Crăciun, mi-a venit ideea de a face o tartă cu aluat fraged, din ingrediente (aproape) tradiționale. Aluatul fraged mi-e cunoscut încă din copilărie. Și este unul dintre preferatele mele. Ca să creez un aluat la fel de fraged, permis în low-carb, mi-a...

În ultimele zile am cochetat cu ideea de a prepara niște biscuiți de casă fără zahăr, cu unt de arahide și arome pe care eu le asociez cu perioada Sărbătorilor. Așa a luat naștere rețeta asta, iar după câteva ajustări am ajuns la biscuiții gustoși...