05 mart. Piure de broccoli
Un exemplu de garnitură rapidă, pe care eu o prepar des, cu condiția să am broccoli la îndemână. 🙂
Se prepară foarte ușor și mai ales rapid. Broccoli nu se fierbe prea mult, pentru a-i păstra proprietățile nutritive. De aceea este cel mai indicat să îl fierbem ușor la aburi. Este unul dintre modalitățile mele preferate de a găti broccoli. Rețeta nu are nevoie de multe ingrediente, doar de puțin unt și smântână lichidă pentru gătit pentru a-i completa gustul. Păstrează lucrurile simple.
Smântâna de gătit e opțională la piure-ul de broccoli, dar recomandată pentru un gust mai bun.
Timp de preparare | 15 minute |
Timp de gatire | 10 minute |
Portii |
porții
|
Ingrediente
- 1 căpățână broccoli (300g fără tulpină)
- 20 ml smântână lichidă
- 20 g unt 82%
- sare de mare
- piper negru
Ingrediente
|
|
Etape
- Pentru început căpățâna de broccoli, tăiată și spălată. Am luat doar florile, fără tulpină și le-am fiert la aburi într-o oală sub capac, cu o cantitate mică de apă și sare.
- Se fierb pentru aprox 10 minute. Înainte de a lua broccoli de pe foc se verifică cu o furculiță pentru a vedea dacă este bine fiert. O parte din apa în care a fiert se poate păstra, dacă vrem un piure mai cremos. De obicei o las deoparte și adaug din ea ulterior, după ce am mixat totul.
- Am mărunțit broccoli fiert cu un mixer vertical și am adăugat untul, smântana lichidă pentru gătit și puțin din apa în care a fiert broccoli. La final am completat cu sare și piper și am servit piure-ul de broccoli alături de o friptură. Poftă bună!
Notitele retetei
Informatii nutritionale
Piure de broccoli
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 156
Calorii din grasimi: 108
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 12g
18%
Total carbohidrati: 10.2g
3%
Fibre alimentare: 3.9g
16%
Proteina: 4.5g
9%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Partajeaza reteta
No Comments