Archive

Îți dorești niste paste pe care să le poți include într-o alimentație low-carb? Ei bine, ești în locul potrivit. Vreau să îți propun o rețetă foarte simplă și gustoasă, folosind pastele din făină de konjac, împreună cu binecunoscutul sos carbonara. Acest tip de paste (konjac)...

Avocado este un aliment foarte gustos și sănătos. Și avem la dispoziție o mulțime de variante în care îl putem mânca. Cu puțină imaginație, este foarte ușor de integrat în diferite preparate, mai ales atunci când ajungi să îi cunoști gustul. Eu iubesc să prepar avocado sub...

Atunci când ți-e poftă de ceva dulce, vine și inspirația pentru un desert fără vinovății. Așa mi-a venit ideea să fac acest desert, folosind câteva din ingredientele mele preferate, care nu îmi lipsesc mai niciodată din casă. Este aprobat în alimentația low-carb și keto și de...

Zilele trecute mi-am pus în gând să fac un desert cu cafea. Pentru ca iubesc cafeaua și deserturile low carb (deci fără pic de zahăr). În același timp știam și că urmează să mă gândesc la un desert potrivit pentru Valentine`s Day. Așa că am...

Iubesc să prepar și să mănânc budincă de chia. Pentru că este atât de hrănitoare și gustoasă. În plus ai la dispoziție atâtea posibilități de rețete, încât trebuie doar să îți pui imaginația în farfurie. Sau borcan în cazul acesta :) . Semințele de chia sunt...

Ai auzit vreodată de pizza low-carb? Sunt sigură că da. Vreau să spun, genul acela de pizza care nu conține delooc făină de grâu, de secară sau orice cereală asemănătoare. Dar în schimb are făină de migdale și muultă mozzarella deasupra (și nu numai). Adică...

În această dimineață m-am trezit cu poftă de un shake. Se întâmplă destul de rar acest lucru, pentru că nu sunt fană de sucuri, smoothie-uri sau shake-uri. Așa că m-am gândit că dacă tot e să fac un shake, să îl fac să fie cât...

Încă de când eram mică mi-au plăcut salatele cu maioneză. De sărbători preparam mereu salata de Boef, însă în ultimii ani o mâncam rar datorită densității energetice și mai ales a combinației de nutrienți, fiind bogată și în grăsimi și carbohidrați. Anul acesta m-am gândit să prepar o salată cu maioneză în care să înlocuiesc cartofii cu legume care au indicele glicemic mai scăzut. Așa că am folosit ciuperci și castraveți murați, care sunt mai sărace atât în calorii, cât și în carbohidrați. Pieptul de pui și ciupercile sunt o sursă bună de proteine cu valoare biologică superioră. Iar maioneza, deși este mai densă caloric, poate fi o opțiune foarte sănătoasă. Aceasta cu condiția să o preparăm în casă și să folosim un ulei de calitate.