07 iun. Chec fără gluten cu vișine
Weekendul acesta am făcut cu mama chec fără gluten cu vișine. Sau mama l-a făcut, cu mine ca și asistent cu experiență într-ale făinilor fără gluten.
Am folosit făină de migdale și o mică parte de fibre fără gluten de la Szafi Reform, pentru a avea un aluat pufos.
Ca de obicei, nu am folosit zahăr, ci l-am îndulcit natural cu Green Sugar. Dacă și tu folosești acest îndulcitor și îl cumperi de pe greensugar.ro, folosește acolo codul “nutriblog” pentru reducere.
Iar vișinele au dat un gust ușor acrișor, delicios. Mai facem!
Iată și rețeta pas cu pas, detaliată mai jos.
Timp de gatire | 45 minute |
Portii |
felii
|
- 8 ouă separate
- 8 linguri îndulcitor Green Sugar Premium 1:2 pentru gălbenuș
- 2 linguri îndulcitor Green Sugar Premium 1:2 pentru albuș
- 80 g unt minim 80%, topit
- 8 linguri făină de migdale (80g)
- 3 linguri făină fără carbohidrați Szafi (30g)
- 10 g praf de copt
- 150 g vișine
Ingrediente
Compoziția de chec
Ustensile
|
|
- Se freacă gălbenușurile spumă cu 8 linguri de îndulcitor Green Sugar Premium 1:2. Dacă folosești un îndulcitor cu o putere de îndulcire mai mică, va trebui să adaptezi cantitatea, probabil să o dublezi.
- Separat se bat albușurile spumă. Doar când sunt bine bătute adăugăm și aici 2 linguri de îndulcitor.
- Peste gălbenușurile frecate se adaugă treptat albușul spumă, amestecând ușor, de sus în jos, pentru a rămâne un aluat aerat și a avea un chec pufos.
- Adăugăm și untul topit și apoi ingredientele uscate. Amestecăm din nou cu grijă. Așa arăta compoziția mea în faza asta.
- Preîncălzim cuptorul. Turnăm compoziția de chec într-o tavă de cm. Deasupra se presară vișinele fără sâmburi.
- Se pune la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute. Apoi se reduce temperatura la 140 de grade și se mai lasă aprox 25 de minute sau până e gata.
- Checul fără gluten cu vișine e gata. E îndulcit natural cu Green Sugar și conține o cantitate redusă de carbohidrați. Iar aroma de vișine e pur și simplu delicioasă!
- Nu uitați să îl lăsați la răcit înainte de a-l tăia.
- Poftă bună!
Am porționat întregul chec în 12 felii, fiecare de aprox 2cm grosime. O felie are 150kcal și 2.2 g de carbohidrați net (excluzând fibrele).
No Comments