01 iun. Gofre low-carb cu banană și vanilie – fără gluten
Am căutat în ultima vreme să îmi scad din timpul petrecut în bucătărie. Așa se face că am făcut mai des gofre.
Și jucându-mă cu tot felul de aluaturi fără gluten, au ieșit aceste gofre aromate și gustoase.
De ce banane?
Deși erau fructele mele preferate în copilărie, în ultimii ani, mai precis de când am adoptat o alimentație low-carb, banana a cam ieșit din peisaj datorită conținutul măricel de zaharuri naturale.
Zilele trecute am văzut în supermarket cele mai mici banane la care te poți gândi. Și fiind în plin sezon cald, perioadă când consum mai multe legume și fructe proaspete, m-am gândit că poate banana, în cantitatea potritivită, ar da textura și aroma ideală.
Am avut dreptate.
Cantitatea ideală
Doar puțină banană, (așa cum vei vedea, am folosit 50g de banana la 2 porții) în combinație cu făina de migdale a fost suficientă pentru a da aluatului fără gluten o textură pufoasă și în același timp o aromă delicioasă.
La aromă a contribuit și Green Sugar (îndulcitor natural) cu aromă de vanilie.
Iar albușul de ou pudră are importantul rol de a face aluatul fără gluten mai puțin umed. Și apropo, trucul cu albușul de ou pudră îl puteți folosi la orice aluat fără gluten.
Cu siguranță vei îndrăgi această rețetă delicioasă de gofre cu banana și totuși cu conținut mic de zaharuri.
Timp de preparare | 5 minute |
Timp de gatire | 5 minute |
Portii |
gofre
|
- 1 ou
- 50 g banana (1/3 dintr-o banana mică)
- 2 linguri cu vârf făină de migdale (40g)
- 1 linguriță albuș de ou praf (5g)
- îndulcitor Green Sugar cu aromă de Vanilie Bourbon sau alt îndulcitor preferat
- aparat de vafe
- pensulă de silicon pentru uns tăvițele
Ingrediente
Aluat gofre
Pentru uns tăvițele
Ustensile
|
|
- Gofrele sunt unul dintre cele mai rapide preparate. Aici tot ceea ce trebuie să facem este să batem un ou, să adăugăm banana pasată, făina de migdale, albușul de ou praf, 1 linguriță de îndulcitor și să amestecăm bine.
- Ungem tăvițele aparatului de gofre cu ulei de cocos pentru gătit, fără gust. Dăm drumul la aparat și când s-a încălzit, turnăm aluatul de gofre în 2 părți egale. Lăsăm aproximativ 5 minute sau până ce gofrele sunt coapte.
- Cu doar o cantitate mică de banana, aceste gofre au o aromă delicioasă. Eu le-am servit cu fructe de pădure.
- Poftă bună!
O gofră după această rețetă conține doar 7g carbohidrați net și 192 de kcal.
No Comments