Chec fără gluten cu vișine
Chec fără gluten cu vișine, îndulcit natural cu Green Sugar.
Portii
12felii
Timp de gatire
45minute
Portii
12felii
Timp de gatire
45minute
Ingrediente
Compoziția de chec
Etape
  1. Se freacă gălbenușurile spumă cu 8 linguri de îndulcitor Green Sugar Premium 1:2. Dacă folosești un îndulcitor cu o putere de îndulcire mai mică, va trebui să adaptezi cantitatea, probabil să o dublezi.
  2. Separat se bat albușurile spumă. Doar când sunt bine bătute adăugăm și aici 2 linguri de îndulcitor.
  3. Peste gălbenușurile frecate se adaugă treptat albușul spumă, amestecând ușor, de sus în jos, pentru a rămâne un aluat aerat și a avea un chec pufos.
  4. Adăugăm și untul topit și apoi ingredientele uscate. Amestecăm din nou cu grijă. Așa arăta compoziția mea în faza asta.
  5. Preîncălzim cuptorul. Turnăm compoziția de chec într-o tavă de cm. Deasupra se presară vișinele fără sâmburi.
  6. Se pune la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute. Apoi se reduce temperatura la 140 de grade și se mai lasă aprox 25 de minute sau până e gata.
  7. Checul fără gluten cu vișine e gata. E îndulcit natural cu Green Sugar și conține o cantitate redusă de carbohidrați. Iar aroma de vișine e pur și simplu delicioasă!
  8. Nu uitați să îl lăsați la răcit înainte de a-l tăia.
  9. Poftă bună!
Notitele retetei

Am porționat întregul chec în 12 felii, fiecare de aprox 2cm grosime. O felie are 150kcal și 2.2 g de carbohidrați net (excluzând fibrele). 

Informatii nutritionale
Chec fără gluten cu vișine
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta. (o felie g)
Calorii: 150 Calorii din grasimi: 112
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 12.4g 19%
Total carbohidrati: 5.4g 2%
Fibre alimentare: 3.2g 13%
Proteina: 5.6g 11%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Trimite unui prieten