24 dec. Pâine săracă în carbohidrați din făină de migdale (low carb)
Ești în căutare de o pâine mai săracă în carbohidrați? Atunci aruncă o privire la această rețetă.
După ce am văzut o grămadă de variante de pâine care pot fi integrate într-o alimentație low-carb, am decis să pun de o rețetă, în mare cu ce aveam deja prin casă. De data asta am ales să folosesc făină de migdale, însă ma tentează să încerc curând și o variantă de pâine folosind făina de cocos.
Ce mi-a plăcut la această pâine low-carb este în primul rând faptul că a ieșit atât de pufoasă, dar nu se rupe prea ușor. Textura este foarte apropiată de cea a pâinii tradiționale, însă în ceea ce privește conținutul nutrițional, este mult mai bogată în nutrienți, mai hrănitoare și mai sățioasă.
Am testat rețeta asta cu tărâțe de psyllium, dar și fără. Dacă privești atent la fotografie, acestea se observă în aluat. Nu se simt la gust, însă poți să alegi să lași deoparte psyllium. Eu prefer varianta aceasta deoarece tărâțele de psyllium îi aduc un plus de fibre acestei pâini.
Pâinea cu unt este preferata mea din copilărie. Atunci obișnuiam să mănânc pâine de casă cu unt și cu roșii din grădină de la bunica. Așa că prima dată am încercat pâinea aceasta cu unt și apoi cu salată de vinete. Mi-au plăcut la fel de mult amândouă. De asemenea poți să prepari un sandviș cu această pâine, sau orice altceva la care ai folosi pâinea tradițională.
Și pentru un gust cât mai bun, asigură-te că pui suficientă sare atunci când o prepari.
Timp de preparare | 20 minute |
Timp de gatire | 30 minute |
Portii |
porții
|
- 5 gălbenușuri
- 5 albușuri
- 3 ouă
- 100 ml ulei la alegere
- 250 g făină de migdale (2 cești pline)
- 10 g tărâțe de psyllium (o lingură cu vârf)
- 1/4 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță bicarbonat
- sare de mare după gust
Ingrediente
|
|
- Peste gălbenușuri punem ouăle întregi și uleiul și amestecăm bine.
- Pe urmă punem pe rând, făina de migdale, tărâțele de psyllium și praful de copt stins și amestecăm bine împreună.
- Batem albușurile până ce avem o spumă ce nu se dezlipește de pereții bolului, adăugăm bicarbonatul și sarea.
- În primul amestec, cel cu gălbenușurile, încorporăm treptat albușurile spumă și le amestecăm până ce rezultă un aluat omogen.
- Punem o hârtie de copt într-o tavă de pâine, turnăm aluatul și le punem la cuptorul încins la 180 ˚C, pentru aprox 30 de minute.
- Când este gata, o scoatem din cuptor și din tavă și o lasăm să se răcească pentru o jumătate de oră înainte să o feliem.
Informații nutriționale (pentru o felie)
- calorii: 238 kcal
- glucide: 5 g
- proteine: 9 g
- grăsimi: 21 g
silviasylvy .
Posted at 18:02h, 17 septembrieBuna! Cu ce ai stins praful de copt? Bicabonatul nu e stins? Nu prea ma pricep si as vrea sa nu gresesc. Multumesc!
Denisa
Posted at 08:32h, 09 maiBuna! Nu le-am stins, am urmat exact pasii specificati in reteta. Sunt curioasa cum a iesit!
Radu Oprea
Posted at 21:03h, 06 maiBuna,
Am mare nevoie de retete de paine lowcarb dar fara oua. Ma ajuti ?
Multumesc,
Radu
Denisa
Posted at 08:30h, 09 maiBuna Radu,
Pana acum am experimentat cu succes aceasta reteta de crackersi/biscuiti low-carb din seminte, la care nu este nevoie de oua, psyllium si chia facand treaba (de a lega compozitia) in locul lor. https://nutriblog.ro/recipe/crackersi-crocanti-cu-seminte
Pentru o paine low-carb pufoasa, care sa nu contina oua nu am o reteta 100% reusita, inca. O sa apara numaidecat pe site in momentul in care reusesc sa fac ceva interesant. Sper sa iti placa crackersii, sunt foarte usor de facut si poti sa faci o cantitate mai mare o data pentru ca rezista mai multe zile. Eu ii consum alaturi de unt, pate de casa sau alta pasta tartinabila.
Cristina
Posted at 01:11h, 15 ianuarieCat e zile ramane painea asta ok pt a putea fi mancata?
Care este modul de pasreare ideal?
Denisa
Posted at 09:02h, 22 ianuarieEu pastrez painea keto la frigider pana la o saptamana.
P Cristina
Posted at 17:53h, 15 ianuarieCum/ Cat timp se pastreaza aceasta paine?
In cate zile trebuie consumata ca sa fie ok?