Idei de cină în dieta low-carb/keto

Idei de cină în dieta low-carb/keto

Am putea spune că dieta ketogenică este diferită față de alte regimuri, atunci când vine vorba despre slăbire și pierderea de țesut adipos. Asta pentru că, spre deosebire de alte diete, nu presupune înfometare și restricționarea excesivă a caloriilor.

Bineînțeles, pentru cei mai mulți dintre noi a devenit un stil de viață și nu doar o dietă ocazională. Alimentele sunt sățioase, gustoase și hrănitoare, asigurând organismului necesarul de nutrienți.

Întotdeauna asigură-te că alegi alimente integrale, bogate în nutrienți și din surse de încredere. De asemenea, este ideal ca ultima masă să nu aibă loc foarte târziu, ci este bine să lăsăm o interval de minim 2-3 ore între cină și ora de culcare.

Așadar, iată câteva idei de preparate pentru cină în dieta ketogenică și stilul de viață low-carb.

1.Friptură cu piure de conopidă

Piure-ul de conopidă conține puțini carbohidrați și are un gust plăcut. De aceea înlocuiește cu succes piure-ul clasic de cartofi, având o valoare nutritivă mai ridicată. Se poate asocia cu orice fel de friptură. Recomandarea în keto este să fie o carne grasă, de porc sau vită.

2.Garnitură de “orez” cu turmeric

Din nou, cu ajutorul conopidei putem prepa o garnitură low-carb gustoasă. Preparată în felul acesta, cu ulei de cocos si condimente, chiar dacă nu ești fan al conopidei (eu nu eram înainte de low-carb), cel mai probabil vei deveni.

Se poate servi ca și garnitură lângă orice fel de carne. Iar pentru o cină ușoară vegetariană, poți să o servești ca atare.

3.Paste konjac cu sos de gorgonzola

În dieta ketogenică cerealele sunt excluse, însă tot poți să te bucuri de o porție de paste gustoase.

Folosind pastele din faină de konjac îți va fi ușor să pregătești sosul preferat (în cazul meu carbonara :D), asigurându-te că toate ingredientele sosului sunt low-carb.

Așadar, atunci când îți e poftă de paste, asigură-te că ai la îndemână o porție de konjac și alege sosul potrivit. 

4.Brânză Halloumi cu dovlecel tras la tigaie 

Atunci când îți dorești ceva ușor la cină și fără carne, încearcă fantastica brânză care se gătește la grătar. Sau la tigaie, dacă nu avem grătar la îndemână. E delicioasă și o poți servi alături de niște legume trase rapid în puțin unt la tigaie. Desigur că poți să o servești și alături de o friptură și legume. Ca și legumă low-carb eu am ales dovlecelul, tu ce ai prefera?

5.Somon cu legume la tigaie

Iubesc să consum pește gras și mai ales somonul, care vine la pachet cu acizi grași omega-3 și în plus este foarte gustos. Pentru că este suficient de gras, de obicei îl prepar simplu la tigaie și adaug legume low-carb, cum sunt broccoli și dovlecelul, gătite în unt. Cina ta, gustoasă și hrănitoare, este gata în aproximativ 15-20 de minute.

6.Piept de pui cu parmezan la cuptor

Ți-e dor de puiul prăjit? Încearcă varianta asta de pui la cuptor. Absoarbe mai puțin ulei și este cu siguranță mai sănătos. Iar pentru crustă nu trebuie să îți faci griji. Este pregătită din ingrediente low-carb, crocantă și perfect de savurat în dieta keto. Nu uita de sos! 🙂

7.Pizza de casă low-carb

Dacă este numită dietă (deși eu aș spune stil de viață), nu înseamnă că trebuie să renunți la micile plăceri. Cum ar fi o pizza gustoasă, făcută acasă cu blat din mozzarella. Nu te vei simți balonat, nu îți vei sabota eforturile de a slăbi și sigur nu vei duce dorul rețetei clasice de pizza după ce o încerci pe asta.

8.Snițel de pui 

Este foarte ușor să adaptezi rețeta de șnițel regimului low-carb. Trebuie doar să înlocuiești făina clasică de grâu cu o făină low-carb

Alături se poate servi o salată de verdețuri și crudități.

9. Vinete în stil grecesc

Dacă până acum nu prea te-ai împrietenit cu vinetele, asta este șansa ta de a repara lucrurile. Sunt pur și simplu savuroase.

10.Sticks-uri de vinete la cuptor

Legumele preparate la cuptor sunt delicioase, mai ales dacă au și o crustă crocantă. Iată o idee de cină ușoară, vinete preparate la cuptor cu crustă din făină de migdale și brânză cheddar.

11.Carne de pui și salată de legume

Carnea la grătar și salată din legume low-carb este un preparat clasic în regimul low-carb. Simplu și rapid, cu care nu ai cum să dai greș. Simte-te liber să adaugi oricând un strop de ulei de măsline extra-virgin peste salată.

12.Salată cu ton și mix de semințe

De ce ingrediente avem nevoie? Salată verde, o cutie de ton, 2 lingurițe cu mix de semințe și 2-3 roșii cherry. Un amestec de proteine, grăsimi sănătoase, fibre.

Și nu te lăsa păcălit de aparențe. O salată ca aceasta are în jur de 400 kcal, în funcție de ingredientele pe care le folosești. O cină gustoasă și echilibrată.

După cum putem vedea, dieta ketogenică este alcătuită din alimente adevărate, gustoase și hrănitoare. Nu trebuie să fie complicată. Mai mult chiar, este cu atât mai eficientă cu cât este mai simplă.

Poate îți va plăcea și:

Alimentele care se pot consuma în keto.

Lista de cumpărături low-carb, keto friendly

Pentru mai multe idei de mese postate zilnic, te așteptăm în grupul nostru de Facebook și pe Instagram.

11 Comments
  • Ioana Radu
    Posted at 12:34h, 30 mai Răspunde

    Azi e zi de cumparaturi si tocmai mi-am trecut pe lista si dovlecelul, sa fac zilele astea la tigaie cu unt, ca tare mi-ai facut pofta :D. Si de pizza facuta in casa mi-e dor, dar saptamana asta nu simt ca am chef sa framant blat :)).

    • Denisa
      Posted at 17:08h, 03 iunie Răspunde

      Da, dovlecelul cu unt e una din preferatele mele. E gustos, sanatos si pe deasupra se face asa de repede. Iar reteta de pizza de casa are blatul din faina de migdale si mozzarella (e fara gluten), deci nu necesita framantare. In 30 de minute e gata pizza, iti recomand cu drag! :*

  • Cristina Dragomir
    Posted at 22:02h, 30 mai Răspunde

    pe low carb nu ma bag, dar combinatia de dovlecel si branza este senzationala. Am incercat-o si eu ieri pentru prima data si nu mi-a venit sa cred ca nu am gustat pana acum asa ceva, crezand ca nu mi-ar placea.

    • Denisa
      Posted at 17:12h, 03 iunie Răspunde

      Ma bucur tare mult ca ti-a placut, draga Cristina. Stiu si eu cum este sa fii mai rezervata pana incerci ceva nou si te convingi. Branza asta e tare interesanta, mai ales pt sezonul gratarului.

  • o femeie
    Posted at 11:49h, 05 iunie Răspunde

    Dintre toate astea propuse de tine eu fac un dovlece la grill cu branza si salata verde alaturi. Pe celelalte mai putin, nu tratez termic uleiul – imbatranii si ficatul meu nu mai suporta, realmente se pare ca asta cauzeaza ficat marit si burta mare la unele pers. Si nici oua la cina nu mai pot duce iar fleica la tigaie este o blasfemie la cina 😀 – pot sa mananc o duminica la pranz la gratar si sigur nu mai am nevoie de nimic pana luni la pranz.

    Altfel, nici eu nu sunt low carb dar pot sa zic ca am vecine ce au slabit si rezolvat diabetul cu low carb pt restul vietii, una din ele a ramas sa manance o masa pe zi si ii e suficient: proteina cu salata din belsug. Dovada mai buna nu am ca nu avem nevoie nici de zahar si nici de faina, se pare ca astea acuzeaza senzatia aia de foame la fiecare 2-3 ore…

  • POP BOGDAN
    Posted at 17:16h, 29 iunie Răspunde

    Iti recomand sa scrii o carte, o sa ai multi cumparatori.

    • Denisa
      Posted at 19:10h, 02 iulie Răspunde

      Iti multumesc! Mi-ar placea sa fac asta in viitorul apropiat 🙂

  • Camelia
    Posted at 10:06h, 02 iulie Răspunde

    Buna, am cateva intrebari: pot inlocui faina de cocos cu faina de migdale sau alt tip de faina? Nu gasesc faina de cocos pe-aici. Untul de arahide este acel peanut butter din magazine? Pot inlocui indulcitorii cu miere? N-am incercat eritrit, am incercat insa stevie la ceva tarta si am ramas cu un aftertaste care nu mi-a placut deloc.

    • Denisa
      Posted at 19:07h, 02 iulie Răspunde

      Buna! Da, se poate inlocui faina de cocos cu cea de migdale. Insa va fi nevoie sa ii ajustezi cantitatea. Faina de cocos e mai bogata in fibre si prin urmare absoarbe mult mai multa apa decat faina de migdale. In general 1/4 cana de faina de cocos ar echivala cu o cana de faina de migdale. Insa depinde si de restul ingredientelor, daca sa pui mai multa sau mai putina atunci cand inlocuiesti intr-o reteta. Poti sa iti dai seama exact doar daca testezi reteta respectiva si incerci sa potrivesti cantitatea.

      Da, untul de arahide este peanut butter. Ai grija sa alegi o varianta care nu contine zahar adaugat. Nu are nevoie, e delicios si fara.

      Stevia in cantitati mai mari intr-adevar lasa un aftertaste. Mierea din pacate nu este permisa in keto pentru ca furnizeaza glucide simple care te scoate din cetoza. Sfatul meu este sa incerci eritrit in combinatie cu stevie (ori il iei gata preparat – de tipul green sugar, ori le iei separat si le amesteci tu). In felul asta scapi de aftertaste-ul de la stevie si in combinatie cu eritrit are un gust foarte placut.

      • Camelia
        Posted at 06:46h, 03 iulie Răspunde

        Multumesc pentru informatii. O sa ma uit de eritrit si green sugar. Pe-aici am vazut mai mult stevia decat altceva.

        • Denisa
          Posted at 08:42h, 03 iulie Răspunde

          Cu drag! La retetele mele folosesc de obicei stevia cu eritrit. Mi se pare ca au cel mai bun gust impreuna.

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Item | lei0,00
View Cart