20 mai Vinete umplute keto în stil grecesc – Papoutsakia
Prepararea vinetelor cu umplutură în stil grecesc a fost foarte populară în comunitatea noastră low-carb, așa că m-am decis să o fac și eu. M-am jucat puțin cu cantitățile ingredientelor, urmărind să le potrivesc astfel încât să fie un preparat gustos, iar din punct de vedere al macronutrienților, cât mai keto friendly. Aș spune că mi-a ieșit chiar bine.
Vinetele coapte, în combinație cu umplutura de carne sunt pur și simplu delicioase. Așa că dacă nu consumi lactate poți pur și simplu să lași sosul Bechamel keto deoparte și să prepari restul. Va fi un deliciu.
Portii |
porții
|
- 2 vinete
- 2 linguri ulei de măsline
- sare roz de Himalaya
- piper negru
- oregano
- cimbru
- 1 ceapă medie
- 1 ardei roșu
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură ulei de cocos pentru gătit
- 300 g carne tocată amestec
- 150 g sos de roșii
- sare roz de Himalaya
- oregano
- cimbru
- piper negru
- 100 ml smântână lichidă LaDorna 32%
- 50 g cremă de brânză
- 50 g mozzarella răzuită
Ingrediente
Vinete
Umplutura de carne
Sos Bechamel keto
|
|
- Se iau 2 vinete de mărime medie, pe care le vom tăia în jumătăți. Crestăm fiecare jumătate cu atenție, fără să ajungem la piele. Le stropim cu 2 linguri de ulei de măsline (câte jumătate de lingură pentru fiecare bucată) și adăugăm codimente, sare, piper, cimbru, oregano.
- Preîncâlzim cuptorul la 200 de grade și punem vinetele pentru 30 de minute.
- Între timp trecem la umplutura de carne. La călit, într-o lingură de ulei de cocos, punem ceapa și ardeiul taiate mărunt. Când sunt aproape călite, adăugăm usturoiul zdrobit cu lama cuțitului și tăiat mărunt și carnea măcinată și mai lăsăm pe foc 3-4 minute.
- Adăugăm și sosul de roșii și lăsăm să fiarbă până scade, pentru aproximativ 15 minute.
- Trecem la prepararea sosului Bechamel. Am folosit o cantitate mai mică de ingrediente pentru sos. Există desigur și varianta de a elimina complet sosul, în cazul în care nu consumi lactate.
- Într-o tigaie la foc mic punem cele 3 ingrediente pentru sosul Bechamel și amestecăm continuu câteva minute, până ce ingredientele s-au combinat complet.
- Am apăsat ușor peste vinetele coapte.
- Am pus umplutura de carne deasupra.
- Apoi am turnat sosul bechamel și am pus din nou la cuptor la 200 de grade pentru 15 minute.
- Vinetele umplute keto în stil grecesc sunt gata. Poftă bună!
O porție de vinete umplute în stil grecesc după rețeta asta are doar 5g de carbohidrați net.
Carbohidrați net = carbohidrați total minus fibre.
No Comments