Pui în crustă de parmezan și făină de cocos

Pui în crustă de parmezan și făină de cocos

Astăzi m-am gândit la pui prăjit. Nu am mai gătit de multă vreme și mi s-a făcut dor de ceva asemănător. Așadar, m-am gândit să fac un altfel de pui prăjit. Unul la cuptor, care să nu absoarbă prea mult ulei. Și pentru crustă, un aliment cu puține glucide (făina de cocos) în amestec cu ceva care se topește savuros (parmezanul).

Pentru regimul low-carb, lângă această rețetă de pui merge foarte bine un sos gras. Și o salată de legume, căci legumele sunt întotdeauna o idee bună.

Sosul l-am preparat din 50g iaurt grecesc, 1 lingură de ulei de măsline, sare și piper. Servite împreună de pe platoul meu preferat, care mi se pare că face orice mâncare să arate grozav.

 

Imprima reteta
Pui cu parmezan si faina de cocos la cuptor
Un mod delicios de a prepara pieptul de pui, cu ulei de masline si parmezan la cuptor. Un prânz low-carb, sănătos și savuros.
Vote: 1
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 25 minute
Portii
porții
Ingrediente
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 25 minute
Portii
porții
Ingrediente
Vote: 1
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
  1. Acestea sunt ingredientele de care vom avea nevoie.
  2. Uleiul de măsline se amestecă cu oul bătut și cu condimentele. Făina de cocos o amestecăm cu parmezanul răzuit într-un alt bol.
  3. Pregătim o tavă cu hârtie de copt deasupra. Pieptul de pui este tăiat fâșii. Se ia câte o bucată, o punem prima dată în ou, pe urmă se dă în amestecul de cocos cu parmezan.
  4. Punem bucățile de pui pe tava de copt, le stropim cu puțin ulei de măsline (acum sau atunci când le întorci) și le punem la cuptor la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute.
  5. După 10-15 minute, le întoarcem astfel încât să fie bine făcute pe fiecare parte. Le punem din nou la cuptor, pentru încă 10 minute.
  6. Se scot de la cuptor, se lasă puțin să se răcească și sunt gata de servire. Eu le-am servit cu sosul din imagine și o salata de legume (care nu apare în poze). Poftă bună!
Notitele retetei

Informații nutriționale/porție:

  • energie: 361 kcal
  • carbohidrati: 6,2g (din care fibre 3,6g)
  • grăsimi: 16,7g
  • proteine: 45,8g

 

Partajeaza reteta
11 Comments
  • Ioana Radu
    Posted at 20:00h, 12 martie Răspunde

    Rețeta asta e o minunăție. Mi-am salvat-o la bookmarks să o încerc. Pot să folosesc făină normală în locul celei de cocos, nu?

    • denisaursut
      Posted at 09:46h, 13 martie Răspunde

      E posibil sa se simta gustul de faina daca o folosesti pe cea normala de grau, avand in vedere ca nu va fi prajit de tot in ulei. Poate e mai sigur sa o omiti pur si simplu si sa pui doar parmezan. Se topeste peste carne si e un deliciu.

  • Alina
    Posted at 16:35h, 14 martie Răspunde

    As vrea s-o incerc, dar mi-e imposibil, aparent sa gasesc faina de cocos. Ai vreo sugestie ? Multumesc frumos.

    • Denisa
      Posted at 16:41h, 14 martie Răspunde

      Magazinele naturiste si bio sunt un loc sigur unde gasesti. Uneori si in magazine precum DM sau Auchan (la raftul de bio). Spor la gatit si mi-ar placea sa aud cum a iesit reteta!

      • Alina
        Posted at 09:38h, 16 martie Răspunde

        Multumesc frumos. Revin cu feedback imediat ce fac rost de toate ingredientele. 😉☺

  • Nati
    Posted at 09:32h, 16 martie Răspunde

    Ce idee bună cu uleiul adăugat în oul bătut. Am făcut și eu cândva pui pane la cuptor, dar mi-a ieșit extrem de uscat. Uleiul, dar și parmezanul cred că îmbunătățesc simțitor acest aspect. Îmi notez ideea. 🙂

    • Denisa
      Posted at 09:42h, 16 martie Răspunde

      Asa ma gandeam ca s-ar lipi oul cel mai bine de pui si intr-adevar asa a si fost. Iar parmezan e absolut delicios cum se topeste peste carnea de pui atunci cand il pui la cuptor.

  • Andrei Sahaida
    Posted at 18:10h, 19 august Răspunde

    Eram curios daca in loc de faina de cocos se poate folosi faina de hrisca. Din informatiile gasite am observat ca in dietele low-carb, keto se recomanda in unele retete si faina de hrisca. Pare sa fie mai usor de gasit si mai accesibila faina de hrisca 🙂

    • Denisa
      Posted at 10:14h, 20 august Răspunde

      Salut! Faina de hrisca contine mai bine de 60g de carbohidrati per 100g, asadar nu este o varianta low-carb sau keto.

  • Laura
    Posted at 16:12h, 03 ianuarie Răspunde

    Buna!
    Tocmai ce te-am descoperit, si deasemea aceasta reteta.. Abia astept sa scot fasiile de pui din cuptor. Am avut toate ingredientele scrise, deoarece si eu sunt o adepta ( recent) a dietei keto plus ca vreau sa ofer familiei mele retete sanatoase. In plus am adaugat in ouale batute niste spices din Israel…. Si la sosul de iaurt , am pus si un pic de crema de branza…Un deliciu!

    Multumesc.

    • Denisa
      Posted at 17:54h, 04 ianuarie Răspunde

      Buna, Laura!
      Iti urez mult succes cu noua alimentatie. Daca ai orice nelamuriri, idei, astept cu drag sa imi mai scrii pe viitor.
      De asemenea, avem si o mica comunitate pe Fb, in plina dezvoltare, unde pdiscutam pe acest subiect. Te invit sa ni te alaturi: https://www.facebook.com/groups/dieta.lowcarb.ketogenica/

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Item | lei0,00
View Cart