10 mart. Pui în crustă de parmezan și făină de cocos
Astăzi m-am gândit la pui prăjit. Nu am mai gătit de multă vreme și mi s-a făcut dor de ceva asemănător. Așadar, m-am gândit să fac un altfel de pui prăjit. Unul la cuptor, care să nu absoarbă prea mult ulei. Și pentru crustă, un aliment cu puține glucide (făina de cocos) în amestec cu ceva care se topește savuros (parmezanul).
Pentru regimul low-carb, lângă această rețetă de pui merge foarte bine un sos gras. Și o salată de legume, căci legumele sunt întotdeauna o idee bună.
Sosul l-am preparat din 50g iaurt grecesc, 1 lingură de ulei de măsline, sare și piper. Servite împreună de pe platoul meu preferat, care mi se pare că face orice mâncare să arate grozav.
Timp de preparare | 10 minute |
Timp de gatire | 25 minute |
Portii |
porții
|
- 30 g parmezan răzuit
- 30 g făină de cocos
- 500 g piept de pui
- 25 ml ulei de măsline
- 1 ou
- sare de mare
- piper negru
- pudră de usturoi
- chilli
Ingrediente
|
|
- Acestea sunt ingredientele de care vom avea nevoie.
- Uleiul de măsline se amestecă cu oul bătut și cu condimentele. Făina de cocos o amestecăm cu parmezanul răzuit într-un alt bol.
- Pregătim o tavă cu hârtie de copt deasupra. Pieptul de pui este tăiat fâșii. Se ia câte o bucată, o punem prima dată în ou, pe urmă se dă în amestecul de cocos cu parmezan.
- Punem bucățile de pui pe tava de copt, le stropim cu puțin ulei de măsline (acum sau atunci când le întorci) și le punem la cuptor la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute.
- După 10-15 minute, le întoarcem astfel încât să fie bine făcute pe fiecare parte. Le punem din nou la cuptor, pentru încă 10 minute.
- Se scot de la cuptor, se lasă puțin să se răcească și sunt gata de servire. Eu le-am servit cu sosul din imagine și o salata de legume (care nu apare în poze). Poftă bună!
Informații nutriționale/porție:
- energie: 361 kcal
- carbohidrati: 6,2g (din care fibre 3,6g)
- grăsimi: 16,7g
- proteine: 45,8g
Ioana Radu
Posted at 20:00h, 12 martieRețeta asta e o minunăție. Mi-am salvat-o la bookmarks să o încerc. Pot să folosesc făină normală în locul celei de cocos, nu?
denisaursut
Posted at 09:46h, 13 martieE posibil sa se simta gustul de faina daca o folosesti pe cea normala de grau, avand in vedere ca nu va fi prajit de tot in ulei. Poate e mai sigur sa o omiti pur si simplu si sa pui doar parmezan. Se topeste peste carne si e un deliciu.
Alina
Posted at 16:35h, 14 martieAs vrea s-o incerc, dar mi-e imposibil, aparent sa gasesc faina de cocos. Ai vreo sugestie ? Multumesc frumos.
Denisa
Posted at 16:41h, 14 martieMagazinele naturiste si bio sunt un loc sigur unde gasesti. Uneori si in magazine precum DM sau Auchan (la raftul de bio). Spor la gatit si mi-ar placea sa aud cum a iesit reteta!
Alina
Posted at 09:38h, 16 martieMultumesc frumos. Revin cu feedback imediat ce fac rost de toate ingredientele. 😉☺
Nati
Posted at 09:32h, 16 martieCe idee bună cu uleiul adăugat în oul bătut. Am făcut și eu cândva pui pane la cuptor, dar mi-a ieșit extrem de uscat. Uleiul, dar și parmezanul cred că îmbunătățesc simțitor acest aspect. Îmi notez ideea. 🙂
Denisa
Posted at 09:42h, 16 martieAsa ma gandeam ca s-ar lipi oul cel mai bine de pui si intr-adevar asa a si fost. Iar parmezan e absolut delicios cum se topeste peste carnea de pui atunci cand il pui la cuptor.
Andrei Sahaida
Posted at 18:10h, 19 augustEram curios daca in loc de faina de cocos se poate folosi faina de hrisca. Din informatiile gasite am observat ca in dietele low-carb, keto se recomanda in unele retete si faina de hrisca. Pare sa fie mai usor de gasit si mai accesibila faina de hrisca 🙂
Denisa
Posted at 10:14h, 20 augustSalut! Faina de hrisca contine mai bine de 60g de carbohidrati per 100g, asadar nu este o varianta low-carb sau keto.
Laura
Posted at 16:12h, 03 ianuarieBuna!
Tocmai ce te-am descoperit, si deasemea aceasta reteta.. Abia astept sa scot fasiile de pui din cuptor. Am avut toate ingredientele scrise, deoarece si eu sunt o adepta ( recent) a dietei keto plus ca vreau sa ofer familiei mele retete sanatoase. In plus am adaugat in ouale batute niste spices din Israel…. Si la sosul de iaurt , am pus si un pic de crema de branza…Un deliciu!
Multumesc.
Denisa
Posted at 17:54h, 04 ianuarieBuna, Laura!
Iti urez mult succes cu noua alimentatie. Daca ai orice nelamuriri, idei, astept cu drag sa imi mai scrii pe viitor.
De asemenea, avem si o mica comunitate pe Fb, in plina dezvoltare, unde pdiscutam pe acest subiect. Te invit sa ni te alaturi: https://www.facebook.com/groups/dieta.lowcarb.ketogenica/