04 aug. Piure de conopidă
Trebuie să recunosc că nu eram deloc fană a conopidei. Astăzi însă mi-am făcut curaj și am gătit o variantă nouă de piure, inspirată de o rețetă asemănătoare a Nataliei de la Retete LCHF. Este o alternativă excelentă la clasicul piure de cartofi, care nu este așa de prietenos cu silueta.
În plus, este o retetă ce se pretează excelent și la alimentația low carb, fiind foarte săracă în carbohidrați.
Am ales să o combin cu friptură de porc. Mi-a întrecut orice așteptări. Mă gândesc ca data viitoare să o combin cu carne de pui sau chiar de vită. Tu cu ce ai combina-o?
Timp de preparare | 5 minute |
Timp de gatire | 20 minute |
Portii |
porții
|
Ingrediente
- 1 buc conopidă mică
- 100 ml smântână lichidă (35% grăsime)
- 25 g unt
- sare de mare
- piper negru
- pătrunjel tocat mărunt și presărat deasupra (opțional)
Ingrediente
|
|
Etape
- Se pune conopida tăiată bucăți la fiert, preferabil la aburi pentru aprox 20 de minute. La sfârșit se testează cu furculița pentru a vedea dacă este suficient de moale.
- Într-o altă tigaie se pune untul la topit la foc mic. Când a început să se topească se adaugă smântâna și se lasă 1-2 minute pe foc, până s-a format un amestec omogen.
- Se pasează conopida cu mixerul și se adaugă treptat și amestecul format din unt și smântână.
- Se pune sare și piper după gust și pătrunjelul mărunțit presarat deasupra. Eu am folosit doar sare și piper de data asta.
Notitele retetei
Informații nutriționale/porție
- energie: 316 kcal
- glucide: 6g
- proteine: 7g
- grăsimi: 28g
Partajeaza reteta
No Comments