Piure de conopidă

Piure de conopidă

Trebuie să recunosc că nu eram deloc fană a conopidei. Astăzi însă mi-am făcut curaj și am gătit o variantă nouă de piure, inspirată de o rețetă asemănătoare a Nataliei de la Retete LCHF. Este o alternativă excelentă la clasicul piure de cartofi, care nu este așa de prietenos cu silueta.

În plus, este o retetă ce se pretează excelent și la alimentația low carb, fiind foarte săracă în carbohidrați.

Am ales să o combin cu friptură de porc. Mi-a întrecut orice așteptări. Mă gândesc ca data viitoare să o combin cu carne de pui sau chiar de vită. Tu cu ce ai combina-o?

Imprima reteta
Piure de conopidă
O variantă delicioasă la piure-ul clasic, cu mai puține glucide.
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 5 minute
Timp de gatire 20 minute
Portii
porții
Ingrediente
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 5 minute
Timp de gatire 20 minute
Portii
porții
Ingrediente
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
  1. Se pune conopida tăiată bucăți la fiert, preferabil la aburi pentru aprox 20 de minute. La sfârșit se testează cu furculița pentru a vedea dacă este suficient de moale.
  2. Într-o altă tigaie se pune untul la topit la foc mic. Când a început să se topească se adaugă smântâna și se lasă 1-2 minute pe foc, până s-a format un amestec omogen.
  3. Se pasează conopida cu mixerul și se adaugă treptat și amestecul format din unt și smântână.
  4. Se pune sare și piper după gust și pătrunjelul mărunțit presarat deasupra. Eu am folosit doar sare și piper de data asta.
Notitele retetei

Informații nutriționale/porție

  • energie: 316 kcal
  • glucide: 6g
  • proteine: 7g
  • grăsimi: 28g
Partajeaza reteta
No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.