Alimente care contin mai multa vitamina C decat portocalele

Alimente care contin mai multa vitamina C decat portocalele

Citricele și în special portocalele sunt deseori considerate a fi foarte bogate în vitamina C.

Și acest lucru este adevărat, însă doar parțial :). Pentru că în realitate, există alte fructe și legume care sunt și mai bogate în vitamina C.

O portocală de mărime medie conține aproximativ 69.7 mg de vitamina C (1), acoperind 116% din necesarul zilnic de vitamina C.

Oferă-i organismului tău o mega-doză de vitamina C (mai mare decât cea din citrice) consumând urmatoarele alimente.

1. Cătina

Fructul de cătină este apreciat pentru efectele sale benefice asupra sănătății.

Este bogat în vitaminele A, B1, C, E și K. Conține substanțe antioxidante și antiinflamatorii, fiind foarte eficientă pentru întărirea imunității, tratarea ulcerelor stomacale și în boli ale ficatului.

În ceea ce privește conținutul de vitamina C, aceasta depăsește cu mult cantitatea care se găsește într-o portocală. 100 de g de cătină proaspătă conține între 250-333 mg de vitamina C (2).

2.Măceșele

În ceea ce privește conținutul de vitamina C, măceșele sunt cu siguranță în top.

Ele sunt bogate în vitaminele A, E, complexul B și minerale precum calciu, fier, seleniu și magneziu. De asemenea conțin licopen, luteină și beta-caroten.

Dar cel mai mult se remarcă prin conținutul mare de vitamina C. 100 g de măceșe conțin 426 mg de vitamina C, sau altfel spus 710% din necesarul zilnic (3).

3.Ardeiul roșu gras

Ardeiul gras este un fruct care nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație sănătoasă. Este sărac în calorii și conține numeroși nutrienți benefici.

Comparativ cu cel verde, galben, sau portocaliu, ardeiul roșu este cel mai bogat în vitamina C. Unul de mărime medie (119 g), conține 152 mg de vitamina C (253% din necesarul zilnic recomandat) (4).

4.Varza Kale

Este una dintre verdețurile care vine la pachet cu cele mai numeroase substanțe active benefice.

Datorită conținutului mare de luteină, varza Kale este un mod foarte eficient de îmbunătățire a vederii (5). Este bogată în vitamina C, dar și în A și K.

100 g de varză Kale conține 120 mg de vitamina C, sau 120% din cât avem nevoie zilnic (6).

5. Coacăzele negre

Coacăzele negre, făcând parte din categoria fructelor de pădure, sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe de consumat. Sunt extrem de bogate în antioxidanți, vitamine și minerale. Pe lângă aceasta, au și un nivel scăzut de zaharuri. S-a constatat că un consum regulat de coacăze negre ajută la controlul greutății și previne diabetul zaharat (7).

O ceașcă (112 g) conține 203 mg de vitamina C, acoperind 338% din necesarul zilnic recomandat de vitamina C (7).

2 Comments
 • o femeie
  Posted at 12:54h, 19 decembrie Răspunde

  patrunjelul?

  • Denisa
   Posted at 19:49h, 19 decembrie Răspunde

   Și patrunjulul e o sursă foarte buna de vitamina C. Are 133 mg de vit C per 100 g de frunze. Asta înseamnă 222% din necesarul zilnic. Eu il presar mereu in farfuria de supa sau ciorba in cantitati generoase 🙂

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.