În ultimii ani, ne focusăm atenția din ce în ce mai mult pe vitamina D și pe rolurile importante pe care le îndeplinește în organism.
Unul dintre acestea este stimularea sistemului imunitar.
Ce este vitamina D?
Vitamina D este o vitamină liposolubilă (solubilă în grăsimi), pe care o putem lua din alimentele care sunt în mod natural bogate în grăsimi.
Spre deosebire de celelalte vitamine, aceasta se poate produce și în piele pornind de la colesterol. Acest lucru se întâmplă atunci când ne expunem la soare. Este modalitatea prin care corpul își asigură cea mai mare parte din necesarul zilnic.
În timpul sezonului rece, la persoanele care au pielea mai închisă la culoare, care se expun mai rar la soare sau folosesc des creme cu protecție solară, crește necesarul procurării vitaminei D din alimente.
Citricele și în special portocalele sunt deseori considerate a fi foarte bogate în vitamina C.
Și acest lucru este adevărat, însă doar parțial :). Pentru că în realitate, există alte fructe și legume care sunt și mai bogate în vitamina C.
O portocală de mărime medie conține aproximativ 69.7 mg de vitamina C (1), acoperind 116% din necesarul zilnic de vitamina C.
Oferă-i organismului tău o mega-doză de vitamina C (mai mare decât cea din citrice) consumând urmatoarele alimente.