09 mart. Brioșe cu făină de migdale
În ultima vreme am fost preocupată de ideea unei rețete de brioșe potrivite pentru dieta ketogenică. După câteva experiențe cu făina de cocos singură și în combinație cu cea de migdale, am decis să încerc doar cu făină de migdale. Și mi-am dat seama că, până acum, aceasta este cea mai reușită, dintre cele pe care le-am făcut eu. Au fost destul de ușor de făcut și recunosc că au ieșit mai bine decât mă așteptam.
Cum sunt eu mai nerăbdătoare, am gustat prima brioșă cam la 5-10 minute după ce le-am scos din cuptor. Mi-a plăcut gustul lor, fiind și prima oară când găteam brioșe doar din făină de migdale.
Pe restul le-am lăsat să se răcească bine și am gustat încă una după o oră. Având deja termen de comparație, am realizat că îmi place și mai mult, căci mi se părea că aluatul era mai puțin umed decât imediat ce le-am scos din cuptor. După ce se răcesc cum trebuie, ar trebui să se dezlipească bine de hârtia de copt. Și sunt delicioase, dar asta în orice moment.
Așadar, am declarat-o rețetă reușită și m-am pus să mai fac încă un rând de brioșe. Pe când am testat pentru prima oară această rețetă era 1 Martie. Așa că bucuria mi-a fost și mai mare, pentru că am reușit să ofer un altfel de mărțișor celor dragi, unul făcut de mine. Am vrut să văd și cum se comportă după mai mult zile și ce au rămas am păstrat la frigider pentru aprox 5 zile. Adică atâtea zile pentru câte au ajuns 🙂 . Am fost încântată de cum și-au păstrat gustul zilele acestea. Așadar, poți să le păstrezi cu încredere la rece pentru câteva zile și vor fi la fel de bune.
Îmi place să prepar dulciuri sănătoase, fără zahăr și low-carb, pentru musafiri și copiii acestora și ocazional pentru mine, atunci când am poftă de un desert fin și gustos. Și acum să vedem rețeta, care este foarte simplă de altfel.
Timp de preparare | 10 minute |
Timp de gatire | 20 minute |
Portii |
briose
|
- 140 g făină de migdale (o ceașcă)
- 50 ml lapte de migdale neîndulcit
- 40 g îndulcitor natural Green Sugar sau după gust
- 100 g unt (sau ulei de cocos)
- 20 g cacao
- 3 ouă
- 1/2 linguriță praf de copt
- 30 g afine
- 1 linguriță esență de migdale
Ingrediente
|
|
- Cuptorul se preîncălzește, setându-l la 180 °C. Vom avea nevoie de o tava pentru brioșe, în care se asează hârtia specială pentru brioșe (sau forme din silicon).
- Făina de migdale se amestecă împreună cu îndulcitorul, cacao și praful de copt (eu l-am stins cu foarte puțin suc de lămâie).
- Se adaugă pe rând untul topit, laptele de migdale, ouăle întregi și esența de migdale. După ce am amestecat bine se încorporează și afinele.
- Pe urmă distribuim în mod egal aluatul în cele 6 forme de brioșe. Le punem la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
- Se lasă pentru o oră să se răcească, după care se pot servi, iar ce rămâne se pot păstra la frigider, unde rezistă bine pentru mai multe zile.
- Poftă bună!
Informații nutriționale/brioșă
- energie: 280 kcal
- carbohidrati: 6.6g (din care fibre 2.7g)
- grăsimi: 25g
- proteine: 9g
Nati
Posted at 09:38h, 16 martieChiar azi am improvizat niște brioșe din ce aveam prin casă: nucă măcinată rămasă de la mucenici, cacao pe fundul borcanului, o smântână rătăcită prin frigider care stătea să expire (+ făină de migdale, cocos, ouă, îndulcitor, arome). Deși aluatul părea dens, au ieșit ca niște omlete cu gust de cacao :D. Bune, e adevărat, dar nu erau ceea ce voiam eu. Clar că e nevoie de o rețetă mai exactă. Data viitoare poate o încerc pe a ta. 🙂
Denisa
Posted at 12:39h, 16 martieHehe, am si eu la activ cateva intamplari cu briosele low-carb. Sa iti povestesc din experientele mele, am testat prima oara doar din faina de cocos. Aluatul arata asa de bine (cred ca l-ai vazut pe fb) ca imi venea sa il mananc inainte de a-l pune la cuptor :)) ca in final briosele sa iasa prea uscate (trebuia mai mult lichid din cauza ca faina de cocos e foarte absorbtiva). Din experientele cu faina amestec (migdale+cocos) nu m-au dat pe spate, iar la asta aluatul era atata de lichid ca nu ma asteptam sa iasa ceva bun. Cand mai fac reteta o sa pun poze si cu aluatul, am fost placut surprinsa, a fost consistenta perfecta.
Stela
Posted at 22:37h, 20 martieAm niște făină de migdale in casă și chiar am să le încerc într-una din următoarele zile, dar vreau să le fac cu lapte de vacă,.Bănuiesc că nu are o importanță prea mare ce fel de lapte folosesc. Am să revin și cu impresii.
Paula Bac
Posted at 10:28h, 18 maiSa stii ca ale mele sunt in cuptor chiar acum 🙈😅 dar le-am facut cu cioco amaruie ca n-am avut afine. Sunt curioasa cum vor iesi!
Denisa
Posted at 12:05h, 18 maiEnjooy! <3
Anca
Posted at 23:55h, 09 iulieBuna,
Eu folosesc și tārâțe de ovaz împreuna cu cea de migdale, Le fac si zero zahar și pun ștevie sau eritritol.