19 feb. Bomboane cu nuci pecan
Atunci când ți-e poftă de ceva dulce, vine și inspirația pentru un desert fără vinovății.
Așa mi-a venit ideea să fac acest desert, folosind câteva din ingredientele mele preferate, care nu îmi lipsesc mai niciodată din casă. Este aprobat în alimentația low-carb și keto și de asemenea nu conține gluten, fiind potrivit pentru cei care urmează o alimentație fără gluten.
De asemenea, dacă îți dorești un desert dar încerci să stai departe de zahăr, poate vei vrea să încerci aceste bomboane gustoase.
Timp de preparare | 10 minute |
Timp de asteptare | 1 oră |
Portii |
bomboane
|
Ingrediente
- 100 g ulei de cocos extra-virgin
- 100 g nuci pecan
- 25 g îndulcitor natural Green Sugar sau după gust
- 20 g cacao
- 1/2 linguriță esență de vanilie
Ingrediente
|
|
Etape
- Nucile pecan se pun dinainte la hidratat în apă timp de minim o oră.
- Am mărunțit apoi nucile cu un cuțit de bucătărie și pe urmă le-am pus în blender. Dacă blenderul tău nu este foarte puternic și mai ales dacă nucile nu au stat la înmuiat suficient, îți recomand să faci la fel.
- Se adaugă și restul ingredientelor în blender și se mixează până ce iese o cremă fină.
- Crema se toarnă în forme. Se poate pune și într-o cutie simplă și tăia în bucăți la sfârșit.
- Pentru decor, se pune câte o nucă deasupra. Se lasă la frigider pentru 1 oră.
- Voila! Poftă bună! 🙂
- Se păstrează la frigider și din experiență vă spun că astfel de delicii sunt și mai bune după ce trec o zi, două.
Notitele retetei
Informații nutriționale (o bomboană)
- energie: 134 kcal
- glucide: 1.3g
- grăsimi: 14.7g
- proteine: 1.1g
Partajeaza reteta
Cristina Dragomir
Posted at 00:16h, 22 februarieAoleu, mamicule, tocmai ma pregateam sa zic ca fac si eu, cu migdale in loc de nuci pecan (ca tot am in casa). Ma bucuram ca se fac repede si ca nu-i nevoie de multe ingrediente. Apoi am vazut cate calorii are o singura bomboana 🙁 Mai slabesc io…
Denisa
Posted at 14:09h, 22 februarieIntr-adevar, sunt bogate caloric din cauza ingredientelor folosite. But wait, wait :). Asta nu inseamna ca nu sunt potrivite pt dieta. Toate treaba este sa le consumi in cantitati mici,cum trebuie de fapt sa consumam un desert.
Asta nu va fi o problema, pentru ca sunt foarte satioase si chiar de vrei nu poti manca multe (in schimb o ciocolata clasica eu as putea-o rade din prima). Eu fac o portie de genu pentru toata saptamana si mananc o bucata sau 2 dupa pranz. Avantaje: nu au zahar si sunt facute cu ulei de cocos, adica acel gen de grasimi sanatoase care te ajuta sa slabesti. Deci chiar te sfatuiesc sa le dai o sansa. pupici :*