fructe Tag

Mi-am dorit un desert rapid și gustos și pentru că nimeni nu are chef să pornească cuptorul pe căldura asta, am făcut unul fără coacere. Pentru spuma de căpșuni m-am inspirat din desertul copilariei mele. Atunci îl faceam cel mai des cu frăgute de câmp, culese...

Am căutat în ultima vreme să îmi scad din timpul petrecut în bucătărie. Așa se face că am făcut mai des gofre. Și jucându-mă cu tot felul de aluaturi fără gluten, au ieșit aceste gofre aromate și gustoase.   De ce banane? Deși erau fructele mele preferate în copilărie,...

Aproape săptămânal obișnuiesc să fac pe contul meu de Instagram o sesiune de Q&A sau Întrebări&Răspunsuri. Cu timpul am început să primesc o grămadă de întrebări interesante de la voi, așa că m-am hotărât să selectez periodic câteva și să public (și) aici răspunsul meu.  Săptămâna asta...

Banana este un fruct foarte popular în orice parte a lumii. Provine din sud-estul Asiei și deși există mai multe varietăți, cea mai populară este cea de culoare galbenă. Aceasta are culoarea verde atunci când încă nu este bine coaptă. O banană de mărime medie are aproximativ 105 calorii. Acesta nu este un număr mare de calorii. Important este însă de ținut cont de unde provin aceste calorii.
Ești surprins să afli că roșia și vinetele sunt de fapt fructe? Iar rubarba, deși are gust dulceag este o legumă? Dar să vedem prin ce diferă mai exact o legumă de un fruct.
Cu toții am pățit măcar o dată în viață să avem un tranzit intestinal prea accelerat. Fie ai mâncat carne care nu a fost suficient de bine gătită sau ai facut o combinație care nu a fost pe placul sistemului tău digestiv, rezultatele pot fi destul de neplăcute. Iar acum, în plin sezon de vară riscul este și mai mare datorită temperaturilor crescute. Aveți mare grijă unde alegeți să mâncați. În cazul în care te-ai ales cu o asemenea problemă, primul pas ar fi să iei un tratament, în funcție de gravitate. Dar amintește-ți ca diareea este provocată de un virus și de regulă nu se poate trata cu antibiotice. Al doilea pas, de asemenea foarte important este să fii atent la ce mănânci în următoarele zile. Iată ce ar trebui să consumi și ce să eviți.
Starile proaste de dispozitie care ne apar sunt deseori un semn ca organismului ii lipsesc anumiti nutrienti. Intr-o alimentatie dezechilibrata, creierul nu primeste combustibililul de care are nevoie pentru o functionare buna si astfel apar dereglari precum lipsa motivatiei, starea de apatie, depresie. Cum corectam acest lucru?
1. Legumele de culoare verde inchis
Atunci cand creierul produce mai putin substante chimice de tipul epinefrina, serotonina si dopamina asupra organismului se reflecta simptome precum motivatie scazuta, proasta dispozitie, ajungand uneori pana la anxietate sau depresie. Consumul de vegetale precum varza de Bruxelles, spanacul si sparanghelul aduc corpului un aport semnificativ de folati. Folatii si in general vitaminele din complexul B ajuta creierul sa sintetizeze aceste substantele chimice, imbunatatind starea mentala si buna dispozitie. (1)