antioxidanți Tag

Cum putem scăpa de grăsimea abdominală este o întrebare pe care o primesc des la Q&A.  Poate suntem tentați să strigăm direct 'deficit caloric". Și deși este o doză bună de adevăr științific aici, consider că e necesar să privim lucrurile mai în profunzime.  Ca și nutriționist...

Consumând alimente integrale şi sănătoase, în loc de cele rafinate şi sărăcite de nutrienţi poate să ne ajute să ne menţinem greutatea optimă, să avem mai multă energie şi o vedere optimă pentru mai mult timp. Cele mai bune alimente în acest sens sunt cele care conțin nutrienții luteina, zeaxantina, vitamina E, zinc etc. Iată cu ce ar trebui să îți umpli farfuria.
Prin toate procesele normale pe care corpul nostru le duce la bun sfârșit, cum ar fi alergatul sau digestia unei mese, se produc radicali liberi. Acești co-produși pot să deterioreze țesuturile și celulele organismului, fapt ce poate duce la îmbătrânirea pielii, probleme de vedere, dureri la nivelul articulațiilor sau chiar boli grave precum cele cardiovasculare, neurodegenerative sau cancere. O cantitate mică de radicali liberi se produc zilnic în corp, așa cum spuneam mai sus, în timpul activităților de zi cu zi. Însă acești radicali liberi de regulă nu apucă să facă rău, deoarece sunt neutralizați de către antioxidanți. Pe unii antioxidanți îi fabrică corpul tău, iar pe alții i-ai adus chiar tu prin alegeri alimentare corecte. Așadar, antioxidanții din alimente îți protejează corpul de efectele nocive ale radicalilor liberi. Și există unele alimente care sunt extrem de bogate în antioxidanți, pe care ar fi recomandat să le incluzi în alimentația ta.
A spus cineva scorțișoară? :)

Știați că există 2 tipuri, scorțișoara Ceylon și scorțișoara Cassia

Dacă ai fost curios să verifici de unde provine scorțișoara pe care o cumperi, cu siguranță ai observat un lucru interesant. Și anume că există 2 mari varietăți de scorțișoară, una chinezească și una din Sri Lanka.

Ingrediente: -roșii, ardei roșu, ton în ulei, pătrunjel și o feliuță de lămâie Această salată este perfectă pentru o zi răcoroasă de vară. Tonul este alcătuit aproape în întregime din proteine și apă, este sațios și îți dă energie. Pătrunjelul este una dintre cele mai bune surse...

Eu cred că nutriția este un domeniu fascinant. Este ceva care privește pe ab-soo-lut fiecare persoană. Nu cred că există cineva care să spună "sunt prea sănătos", sau "mă simt prea bine". Dar în același timp e și plină de contradicții și de zvonuri necomforme cu ceea ce spun studiile științifice recente. Iată câteva dintre cele mai răspândite mituri la ora actuală.

1.Grăsimile trebuiesc evitate

Ce este ceaiul negru?
Ceaiul negru este un ceai foarte aromat, provenind din planta numită Camelia Sinensis. Spre deosebire de ceaiul verde, cu aceeași proveniență, frunzele de ceai sunt lăsate întâi să se oxideze complet, înainte de a fi uscate. Datorită acestui lucru, frunzele capătă o culoare închisă și o aromă intensă specifică. Ceaiul negru își păstrează proprietătățile mai mult timp decât ceaiul verde la care procesul de oxidare este minimalizat.
Ceaiul verde este o băutură nu numai foarte sănătoasă, dar te poate ajuta și în procesul de slăbire. Acesta conține o cantitate mai mică de cofeină, comparativ cu cafeaua. Dacă o ceașcă mică de cafea expresso conține aproximativ 77 mg de cofeină,  un ceașcă normală de ceai (235 ml) conține 25 mg de cofeină (1).  În ceea ce privește cantitatea de antioxidanți, ceaiul verde depășește cu mult cafeaua sau alte băuturi (2). Mai multe studii au ajuns la concluzia că motivul pentru care ceaiul verde te ajută să slăbești este conținutul important în aceste 2 substanțe: cofeina și antioxidanții.
0 Item | lei0,00
View Cart