Ceaiul verde te ajută să slăbești

Ceaiul verde te ajută să slăbești

Ceaiul verde este o băutură nu numai foarte sănătoasă, dar te poate ajuta și în procesul de slăbire. Acesta conține o cantitate mai mică de cofeină, comparativ cu cafeaua. Dacă o ceașcă mică de cafea expresso conține aproximativ 77 mg de cofeină,  un ceașcă normală de ceai (235 ml) conține 25 mg de cofeină (1).  În ceea ce privește cantitatea de antioxidanți, ceaiul verde depășește cu mult cafeaua sau alte băuturi (2). Mai multe studii au ajuns la concluzia că motivul pentru care ceaiul verde te ajută să slăbești este conținutul important în aceste 2 substanțe: cofeina și antioxidanții.

Cofeina

Există studii care corelează consumul de cofeină cu scăderea grăsimii corporale (3). Cofeina poate face acest lucru prin 2 mecanisme. În primul rând crește metabolismul bazal și intensifică arderile în organism. Prin urmare vei consuma într-un mod mai eficient energia din alimente (caloriile). În al doilea rând, după consumul de cafeină pofta de mâncare scade. Astfel vei mânca mai puțin decât de obicei. Deci cafeina are efect și asupra aportului de energie din exterior și asupra consumului de energie în organism (4).

Antioxidanții

Comparând ceaiul verde cu cofeina în privința efectului asupra metabolismului bazal, s-a constatat că ceaiul verde determină o creștere mai mare a consumului de energie. Prin urmare, s-a ajuns la concluzia că acesta mai conține ceva pe lângă cofeină care influențează consumul de energie. Este vorba despre antioxidanți. Aceștia se găsesc în cantități mari în ceaiul verde și stimulează termogeneza și intensifică oxidarea (arderea) grăsimilor (4).

Concluzie

Prin conținutul de cofeină și antioxidanți ceaiul verde te ajută să consumi mai util energia, să mănânci mai puțin și să arzi mai eficient grăsimile.

În plus, te poate ajuta și să îți menții greutatea după ce ai slăbit, evitând să recaștigi kilogramele pierdute (5).

Majoritatea studiilor s-au facut cu ajutorul extractelor active din ceai verde. Așadar, pentru a fi mai eficient fie consumi suplimente cu ceai verde, fie consumi mai multe cești de ceai pe zi. De asemenea, ține cont de faptul că trebuie să acționezi pe mai multe planuri pentru a avea rezultate optime. Alături de unele schimbări obligatorii în alimentație și de activitate fizică, ceaiul verde poate fi de un real ajutor pentru a ajunge la forma pe care ți-o dorești.

Save

Save

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.