Beneficiile ceaiului negru

Beneficiile ceaiului negru

Ce este ceaiul negru?

Ceaiul negru este un ceai foarte aromat, provenind din planta numită Camelia Sinensis. Spre deosebire de ceaiul verde, cu aceeași proveniență, frunzele de ceai sunt lăsate întâi să se oxideze complet, înainte de a fi uscate. Datorită acestui lucru, frunzele capătă o culoare închisă și o aromă intensă specifică. Ceaiul negru își păstrează proprietătățile mai mult timp decât ceaiul verde la care procesul de oxidare este minimalizat.

Conținutul de cofeină

Dintre cafea, ceai negru și ceai verde, de obicei cea mai mare cantitate de cofeină se găsește în cafea, urmată de ceaiul negru și apoi de cel verde. Acest conținut poate să varieze ușor în funcție de metoda de preparare a fiecăruia, dar în general se situează în jurul acestor valori.

  • o ceașcă de ceai verde (235 ml): 25 mg cofeină
  • o ceașcă de ceai negru (235 ml): 44 mg cofeină
  • o ceașcă de cafea preparată (235 ml): 163 mg cofeină
  • un expresso (45 ml): 77 mg cofeină (1)
Antioxidanții conținuți

Antioxidanții sunt acei compuși care te ajută să lupti cu factorii de mediu nocivi și să rămâi sănătos. Ceaiul negru este bogat în polifenoli, compuși cu activitate antioxidantă. Una-două cești de ceai pe zi îți aduce o cantitate de antioxidanți echivalentă cu cea din 5 porții de legume (2).

Alungarea stresului

Cred că fiecare dintre noi am spus măcar o dată „Acum o să beau un ceai și o să mă relaxez”. Se pare că nu e doar efectul placebo. S-a dovedit științific. Ceaiul negru conține printre altele aminoacidul L-tianină, care te ajută să te relaxezi și să te concentrezi mai bine (3).

Un risc mai mic de a dezvolta diabet zaharat

Diabetul zaharat este boala care afectează din ce în ce mai multe persoane. Acesta apare în mare parte datorită consumului exagerat de carbohidrați rafinați. Ce putem face, pe lângă adoptarea unei diete mai sănătoase? Cercetările arată că oamenii care au obiceiul de a consuma 1-2 cești de ceai pe zi își diminuă cu 70% riscul de a suferi de aceasta boală. Aceasta datorită faptului că un consum regulat de ceai te ajută să îți păstrezi un nivel normal de zahăr în sânge (4).

Concluzie

Ia o pauză și savurează un ceai negru. Vei fi mai relaxat și îți vei relua munca cu o putere mai mare de concentrare. În plus, ceaiul negru este bogat în antioxidanți. Îți diminueaza riscul de a face diabet zaharat și te ajută să îți menții o stare de sănătate optimă.

Save

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.