Archive

Atunci când ți-e poftă de ceva dulce, vine și inspirația pentru un desert fără vinovății. Așa mi-a venit ideea să fac acest desert, folosind câteva din ingredientele mele preferate, care nu îmi lipsesc mai niciodată din casă. Este aprobat în alimentația low-carb și keto și de...

Zilele trecute mi-am pus în gând să fac un desert cu cafea. Pentru ca iubesc cafeaua și deserturile low carb (deci fără pic de zahăr). În același timp știam și că urmează să mă gândesc la un desert potrivit pentru Valentine`s Day. Așa că am...

Iubesc să prepar și să mănânc budincă de chia. Pentru că este atât de hrănitoare și gustoasă. În plus ai la dispoziție atâtea posibilități de rețete, încât trebuie doar să îți pui imaginația în farfurie. Sau borcan în cazul acesta :) . Semințele de chia sunt...

Ai auzit vreodată de pizza low-carb? Sunt sigură că da. Vreau să spun, genul acela de pizza care nu conține delooc făină de grâu, de secară sau orice cereală asemănătoare. Dar în schimb are făină de migdale și muultă mozzarella deasupra (și nu numai). Adică...

În această dimineață m-am trezit cu poftă de un shake. Se întâmplă destul de rar acest lucru, pentru că nu sunt fană de sucuri, smoothie-uri sau shake-uri. Așa că m-am gândit că dacă tot e să fac un shake, să îl fac să fie cât...

Încă de când eram mică mi-au plăcut salatele cu maioneză. De sărbători preparam mereu salata de Boef, însă în ultimii ani o mâncam rar datorită densității energetice și mai ales a combinației de nutrienți, fiind bogată și în grăsimi și carbohidrați. Anul acesta m-am gândit să prepar o salată cu maioneză în care să înlocuiesc cartofii cu legume care au indicele glicemic mai scăzut. Așa că am folosit ciuperci și castraveți murați, care sunt mai sărace atât în calorii, cât și în carbohidrați. Pieptul de pui și ciupercile sunt o sursă bună de proteine cu valoare biologică superioră. Iar maioneza, deși este mai densă caloric, poate fi o opțiune foarte sănătoasă. Aceasta cu condiția să o preparăm în casă și să folosim un ulei de calitate.
Ești în căutare de o pâine mai săracă în carbohidrați? Atunci aruncă o privire la această rețetă. După ce am văzut o grămadă de variante de pâine care pot fi integrate într-o alimentație low-carb, am decis să pun de o rețetă, în mare cu ce aveam deja prin casă. De data asta am ales să folosesc făină de migdale, însă ma tentează să încerc curând și o variantă de pâine folosind făina de cocos. Ce mi-a plăcut la această pâine low-carb este în primul rând faptul că a ieșit atât de pufoasă, dar nu se rupe prea ușor. Textura este foarte apropiată de cea a pâinii tradiționale, însă în ceea ce privește conținutul nutrițional, este mult mai bogată în nutrienți, mai hrănitoare și mai sățioasă.
Pentru că îmi plac deserturile rapide dar și pentru că am achiziționat de curând o râșniță pentru nuci, m-am gândit la un desert cu pastă de migale (se găsește și în comerț). Și când este vorba de migdale, ce poate să îți vină mai repede în gând decât delicioasele bomboane Rafaello? Vestea bună este că această variantă de Rafaello nu conține deloc zahăr, așa că putem să ne răsfățăm în voie. Și ne ia puțin timp să îl preparăm.