Prajiturele fara zahar de Valentine`s Day

Prajiturele fara zahar de Valentine`s Day

Zilele trecute mi-am pus în gând să fac un desert cu cafea. Pentru ca iubesc cafeaua și deserturile low carb (deci fără pic de zahăr). În același timp știam și că urmează să mă gândesc la un desert potrivit pentru Valentine`s Day. Așa că am zis, de ce nu amândouă? O prăjitură cu cafea și fără zahăr de ziua îndrăgostiților. M-am apucat de treabă, am testat câteva rețete și într-un final am decis că aceasta este rețeta pe care orice iubitor de cafea o va îndrăgi.

Și de asemenea cu care poți mulțumi chiar și pe cineva care nu este fanul prăjiturilor fără zahăr. Credeți-mă, am testat și asta deja :). 

Pentru aluat și creme, m-am inspirat din rețeta de tort cu cafea din Cartea de bucate ketogenice, testând, modificând și refăcând rețeta. Dar distrându-ma de fiecare data, până ce a ajuns la forma asta. Este o carte ce poate fi de mare ajutor în bucătăria oricărui fan al dietei ketogenice și pe care o puteti cumpara de aici.

Voi ce desert pregătiți de Valentine`s Day?

 

 

 

Imprima reteta
Prajiturele low-carb (fara zahar) de Valentine`s Day
Prăjiturele delicioase în formă de inimioară, cu cremă de cafea, glazură albă și fulgi de migdale. Sunt fără zahăr, low-carb și nu conțin gluten. Un răsfăț sănătos.
Vote: 1
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 60 minute
Timp de gatire 50 minute
Portii
bucăți
Ingrediente
Pentru aluat
Pentru sirop
Pentru crema de cafea
Pentru glazura albă
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 60 minute
Timp de gatire 50 minute
Portii
bucăți
Ingrediente
Pentru aluat
Pentru sirop
Pentru crema de cafea
Pentru glazura albă
Vote: 1
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
Pentru aluat
  1. Acestea sunt toate ingredientele de care vom avea nevoie pentru aluat.
  2. Se încinge cuptorul la 160 °C. Pe o formă de copt rotundă cu diametrul de 15 cm se pune hârtie de copt.
  3. Într-o cratiță la foc mediu se topește untul și se adaugă ciocolata treptat având grijă să nu se ardă. Se adaugă îndulcitorul și sarea. După ce s-au amestecat bine se ia de pe foc și se lasă la frigider să se răcească.
  4. Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă tare. După ce sunt bătute se reduce la minim viteza mixerului și șe adaugă gălbenușurile câte unul o dată, până ce se amestecă bine.
  5. Se ia amestecul de la frigider când acesta este încă puțin călduț și se adaugă în amestecul de ouă. Se amestecă ușor cu o spatulă până ce se încorporează bine. Se toarnă aluatul în forma de copt și se pune la cuptor pentru aproximativ 18 minute.
  6. Se verifică cu o scobitoare dacă blatul este bine copt. Scobitoarea trebuie să iasă curată și marginile blatului să se desprindă de forma de copt. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească pentru 30 de minute.
Pentru sirop
  1. Ingredientele de care vom avea nevoie pentru sirop.
  2. Se pune cafeaua împreună cu laptele de cocos, îndulcitorul și sarea într-o cratiță la foc mediu. Se amestecă bine și se lasă să dea într-un clocot. Pe urmă se ia și se pune deoparte.
Pentru crema de cafea
  1. Ingredientele de care vom avea nevoie pentru crema de cafea.
  2. Se pun îndulcitorul, cafeaua, oul și cacaua într-o cratiță și se amestecă bine până la omogenizare. Se adaugă untul și sarea. Se pune la foc mediu, amestecându-se continuu timp de 10 minute, pâna când se îngroașă crema. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.
Pentru glazura albă
  1. Ingredientele de care vom avea nevoie pentru glazura albă.
  2. Pentru glazură, se pune untul într-o cratiță și se lasă să se topească, având grijă să nu se ardă. Se adaugă îndulcitorul și se amestecă bine. Se ia de pe foc, se adaugă crema de brânză și laptele de cocos și sarea și se amestecă cu un mixer până se omogenizează. Se lasă să se răcească.
Pentru ornat
  1. Se dezlipește blatul de foaia de copt. Se stropește cu sirop, pe urmă se taie cu ajutorul unei forme (eu am folosit una de inimă). Acum se ornează fiecare prăjiturică cu crema, glazura și fulgii de migdale după plac.
  2. Eu am avut o prăjitură pe care am pus doar glazură albă, pe altele glazură albă cu fulgi de migdale, pe altele cremă de cafea simplă, cremă de cafea cu fulgi de migdale deasupra, iar pe una am lasat-o doar cu siropul. Salvează și bucățile mici, doar nu vrem să facem risipă, nu-i așa? Voila!
Notitele retetei

Informații nutriționale pentru o prăjitură:

  • energie 258 kcal
  • glucide 3,1 g
  • lipide 24,6 g
  • proteine 5 g
Partajeaza reteta
4 Comments
  • Cristina Dragomir
    Posted at 22:28h, 12 februarie Răspunde

    Pentru mine, daca ai zis cocos, migdale si cafea, e suficient ca sa imi dau seama ca sunt delcioase. Acum vreo 2 luni as fi zis ca nu merge dulce fara zahar, dar am experimentat si eu si am vazut ca se poate.

    • denisaursut
      Posted at 09:19h, 13 februarie Răspunde

      Imi era dor de o prajitura cu cafea si asa am ajuns la reteta asta. Mi-a placut foarte mult ce a iesit, ti-o recomand cu drag. Felicitari 🙂 ce folosesti acum la indulcit?

  • Nati
    Posted at 19:50h, 13 februarie Răspunde

    O să-mi iau și eu cartea asta, cred că e plină de rețete interesante!

    • Denisa
      Posted at 09:42h, 14 februarie Răspunde

      E minunata, de la sosuri, garnituri, supe, fel principal si pana la deserturi! 🙂

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Item | lei0,00
View Cart