09 dec. Supă cremă de napi
Supă cremă de napi, caldă și delicioasă. Perfectă pentru sezonul rece.
Cititorii blogului știu probabil că sunt o fană convinsă a alimentației low-carb.
Așadar, de ce napul?
Napii sunt asemănători cu cartofii ca și formă și textură. Este dulce, crocant și te duce ușor cu gândul la nucă.
Dar spre deosebire de cartof, napul nu conține amidon, ci inulină. Așadar, nu ridică nivelul glicemiei și în plus, este excelent pentru flora intestinală.
Inulina, căreia i se datorează gustul dulce, este un prebiotic, ceea ce înseamnă că hrănește bacteriile bune din intestin.
În următorul articol pe site am să dau mai multe detalii despre napul ca și legumă.
Până atunci vedem cât de simplu este să faci o supă cremă delicioasă de napi.
Timp de preparare | 20 minute |
Timp de gatire | 40 minute |
Portii |
porții
|
- 1 kg napi (topinambur)
- 700 ml supă de pui sau supa de oase
- 1 ceapă medie
- 2 căței usturoi
- 30 g unt
- 50 ml smântână lichidă LaDorna 32%
- sare de mare
- o porție crutoane keto
Ingrediente
|
|
- Am început cu partea cea mai meticuloasă și anume curățirea napilor. Aceștia sunt napii pe care i-am folosit. I-am spălat prima dată și apoi pe măsură ce îi curățam, i-am pus într-un castron cu apă și o lingură de oțet. Asta pentru că odată curațați, napii tind să îți schimbe culoarea, adică să se înnegrească. Iar un acid (oțet sau zeamă de lămâie) va împiedica asta.
- După ce i-am curățat bine de coajă, i-am tăiat cubulețe. În felul acesta vor fierbe mai ușor.
- Am pus la călit ceapa tăiată julien, usturoiul zdrobit și untul. Am lăsat pe foc până ce ceapa devine sticloasă.
- Apoi am adăugat și napii și am mai lăsat la călit îmoreună cu ceapa încă 4-5 minute.
- Urmează să punem supa de pui și din momentul acesta se lasă să fiarbă 30-40 de minute.
- Când napii s-au fiert cum trebuie, am luat de pe foc. Am pasat supa cu mixerul vertical până am obținut o cremă și am adăugat smântâna lichidă.
- La servire am pus crutoanele. Poftă bună!
Valori nutriționale, în curând.
No Comments