Am început cu partea cea mai meticuloasă și anume curățirea napilor. Aceștia sunt napii pe care i-am folosit. I-am spălat prima dată și apoi pe măsură ce îi curățam, i-am pus într-un castron cu apă și o lingură de oțet. Asta pentru că odată curațați, napii tind să îți schimbe culoarea, adică să se înnegrească. Iar un acid (oțet sau zeamă de lămâie) va împiedica asta.
După ce i-am curățat bine de coajă, i-am tăiat cubulețe. În felul acesta vor fierbe mai ușor.
Am pus la călit ceapa tăiată julien, usturoiul zdrobit și untul. Am lăsat pe foc până ce ceapa devine sticloasă.
Apoi am adăugat și napii și am mai lăsat la călit îmoreună cu ceapa încă 4-5 minute.
Urmează să punem supa de pui și din momentul acesta se lasă să fiarbă 30-40 de minute.
Când napii s-au fiert cum trebuie, am luat de pe foc. Am pasat supa cu mixerul vertical până am obținut o cremă și am adăugat smântâna lichidă.