07 mai Plăcintă keto cu rubarba
A sosit sezonul rubarbei, așa că o plăcintă cu rubarba, reinterpretată în varianta keto, cred că se potrivește la fix.
Rubarba este o plantă cu tulpini suculente și acrișoare, cu conținut mic mic de carbohidrați, doar 2g de carbohidrați net per 100g.
Vezi aici ghidul legumelor pe care le poți folosi în preparatele low-carb sau keto.
După rețeta de mai jos putem savura o plăcintă keto delicioasă, cu gustul dulce-acrișor al rubarbei.
Timp de preparare | 35 minute |
Timp de gatire | 25 minute |
Portii |
porții
|
- 150 g unt 82%, la temperatura camerei
- 100 g făină fără carbohidrați Szafi
- 80 g făină de migdale
- 75 g îndulcitor natural Green Sugar pudră
- 2 ouă mărimea L
- 1 vf de cuțit gumă de xantan
- 10 g praf de copt
Ingrediente
Aluat low-carb
USTENSILE
|
|
- Începem cu aluatul. Într-un bol, adunăm toate ingredientele uscate și le amestecăm cu ouăle.
- Se adaugă și untul moale și se amestecă până ce obținem un aluat omogen.
- Ungem o tava de tartă cu puțin ulei de cocos sau unt. Am folosit una cu diametrul de 26 cm.
- Împărțim aluatul în felul următor: 2 treimi din aluat vor fi pentru bază și o treime pentru grilajul de deasupra.
- Întindem cele 2 treimi de aluat pe baza și pereții formei de tartă, folosind degetele. Când e gata o lăsăm deoparte.
- Acum trecem la umplutura de rubarba. Am tăiat 4 tije suculente de rubarba, în feliuțe subțirele.
- Le-am pus la foc împreuna cu 150ml de apă și 50g de gelifiant Green Sugar.
- Le-am lăsat pe foc doar cât să dea într-un clocot-două. Apoi le-am luat după foc și pentru că rubarba e acrișoară datorită numărului mic de carbohidrați conținuți, am completat după gust cu îndulcitor.
- Practic, am mai adăugat încă 25g de îndulcitor peste umplutura de rubarba. A fost exact cantitatea necesară ca să rămână dulce-acrișoară. Asta după gustul meu.
- În tava cu aluat am turnat umplutura de rubarba.
- Apoi am trecut la pregătirea unui "grilaj", din aluatul rămas. Am întins aluatul cu făcălețul, folosind făină de bambus ca să nu se prindă de blat. De acolo am tăiat fâșii și le-am pus peste umplutura de rubarba.
- Am pus la cuptor pentru 25 de minute, la 170 de grade, cuptor cu ventilație.
- În timpul cât a stat la cuptor, eu am trecut la a scrie rețeta pe site, aveam o presimțire că va ieși minunată. Așa s-a și întâmplat. Poftă bună!
Toată plăcinta a avut 900g. Așadar, o felie mică (100g) are doar 2,5g de carbohidrați net.
Știați că?
Îndulcitorul natural din gama Green Sugar, cu ZERO calorii și ZERO indice glicemic, poate fi achiziționat de către cititorii blogului cu discount, folosind voucherul "nutriblog", înainte de finalizarea comenzii.
Reducerea e valabilă pentru orice produs de pe site-ul greensugar.ro.
No Comments