03 dec. Keto-cozonac cu ciocolată
E luna Decembrie și ne gândim cu toții la un cozonac pufos, nu-i așa?
Dar noi, cei care mâncăm keto/low-carb ce ne facem? Sau tu care chiar dacă nu mănânci keto, ai redus carbohidrații și nici făina de grâu nu o mai folosești la gătit? Sau vrei un cozonac fără gluten? Ca să nu mai spun de zahărul adăugat, de care treptat dar sigur te-ai dezobișnuit să îl mai folosești.
Putem avea un cozonac cu toate “pretențiile” astea ale noastre de a mânca sănătos?
Ei bine, am o veste bună.
Sigur că putem!
Trebuie doar să găsim ingredientele potrivite. Iată mai jos ce ingrediente am folosit eu pentru Keto-cozonacul meu cu ciocolată.
Iar dacă ai nevoie de o idee despre cum ai putea valorifica albușurile rămase, sugestia mea e să le folosești la delicioasele chifle keto cu semințe.
Timp de preparare | 30 minute |
Timp de gatire | 70 minute |
Timp de asteptare | 60 minute |
Portii |
porții
|
- 100 ml apă călduță
- 10 g drojdie
- 3 ouă
- 2 gălbenușuri
- 180 ml smântână lichidă eu am folosit LaDorna 32%
- 15 g îndulcitor Green Sugar Premium 1:2 folosește codul "nutriblog" pentru reducere
- esență de vanilie
- esență de rom
- 110 g făină fără carbohidrați Szafi
- 40 g făină de migdale
- 10 g praf de copt
- 1 gălbenuș pentru uns
- 120 g nucă măcinată
- 150 g cremă proteică migdale cu cacao folosește codul "nutriblog" pentru reducere
Ingrediente
Aluatul de cozonac
Umplutura de ciocolată
USTENSILE
|
|
- Am început prin a dizolva drojdia în 100ml de apă călduță.
- Într-un bol suficient de mare am bătut ouăle întregi cu cele 2 gălbenușuri. Am adăugat pe rând apa cu drojdia, smântâna dulce de gătit, îndulcitorul și esențele.
- Apoi am început să adaug treptat făina de fibre fără carbohidrați și făina de migdale.
- După ce am obținut un aluat omogen și frumos, am acoperit cu un prosop de bucătărie am lăsat să stea pentru o jumătate de oră. În acest timp m-am ocupat de umplutură.
- Am folosit noua cremă cu migdale și cacao de la Secretele Ramonei, pe care eram nerăbdătoare să o încerc.
- E o cremă tartinabilă nou lansată, perfectă pentru low-carb și keto. Are foarte puține zaharuri naturale și gustul este divin.
- Am amestecat crema de migdale cu nucă măcinată. Va ieși o umplutură de ciocolată delicioasă.
- Înapoi la aluat, am presărat puțină făină pe blat, cât să nu le lipească aluatul. L-am întins (aproape) după dimensiunea tăvii de copt.
- Am întins umplutura de ciocolată într-un strat subțire peste tot aluatul.
- Am început dintr-o parte și am rulat ușor aluatul. Am depășit totuși dimensiunile tăvii de copt când am întins blatul. 🙂 Dar am "reparat", astfel încât să intre cozonacul în tavă.
- Se transferă cozonacul în tava și se unge cu gălbenuș. Am lăsat cozonacul și în faza asta să "dospească" pentru încă o jumătate de oră.
- Apoi l-am pus în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Grăsunelul s-a copt timp de 1 oră și 10 minute. După ce l-am scos, l-am lăsat să se răcească bine înainte de a-l tăia.
- A ieșit un keto-cozonac delicios, cu puțini carbohidrați și fără gluten.
- Iar umplutura de nucă și ciocolată e savuroasă. Poftă bună!
Întreg cozonacul meu are 800g. Per 100g (o felie mare) keto-cozonacul cu ciocolată are doar 4g de carbohidrați net.
Carbohidrați net = Carbohidrați total minus Fibre.
La achiziționarea de produse keto-friendly de pe site-ul greensugar.ro, introdu codul NUTRIBLOG după adăugarea produselor în coș. Ți se va aplica automat reducerea.
No Comments