Keto-cozonac cu ciocolată

Keto-cozonac cu ciocolată

E luna Decembrie și ne gândim cu toții la un cozonac pufos, nu-i așa? 

Dar noi, cei care mâncăm keto/low-carb ce ne facem? Sau tu care chiar dacă nu mănânci keto, ai redus carbohidrații și nici făina de grâu nu o mai folosești la gătit? Sau vrei un cozonac fără gluten? Ca să nu mai spun de zahărul adăugat, de care treptat dar sigur te-ai dezobișnuit să îl mai folosești.

Putem avea un cozonac cu toate „pretențiile” astea ale noastre de a mânca sănătos?

Ei bine, am o veste bună.

Sigur că putem!

Trebuie doar să găsim ingredientele potrivite. Iată mai jos ce ingrediente am folosit eu pentru Keto-cozonacul meu cu ciocolată.   

Iar dacă ai nevoie de o idee despre cum ai putea valorifica albușurile rămase, sugestia mea e să le folosești la delicioasele chifle keto cu semințe.

Imprima reteta
Keto-cozonac cu ciocolată
Keto-cozonac din făină universală fără carbohidrați și cremă de ciocolată.
Vote: 4
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Categorie Desert
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 30 minute
Timp de gatire 70 minute
Timp de asteptare 60 minute
Portii
porții
Ingrediente
Aluatul de cozonac
Umplutura de ciocolată
Categorie Desert
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 30 minute
Timp de gatire 70 minute
Timp de asteptare 60 minute
Portii
porții
Ingrediente
Aluatul de cozonac
Umplutura de ciocolată
Vote: 4
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
  1. Am început prin a dizolva drojdia în 100ml de apă călduță.
  2. Într-un bol suficient de mare am bătut ouăle întregi cu cele 2 gălbenușuri. Am adăugat pe rând apa cu drojdia, smântâna dulce de gătit, îndulcitorul și esențele.
  3. Apoi am început să adaug treptat făina de fibre fără carbohidrați și făina de migdale.
  4. După ce am obținut un aluat omogen și frumos, am acoperit cu un prosop de bucătărie am lăsat să stea pentru o jumătate de oră. În acest timp m-am ocupat de umplutură.
  5. Am folosit noua cremă cu migdale și cacao de la Secretele Ramonei, pe care eram nerăbdătoare să o încerc.
  6. E o cremă tartinabilă nou lansată, perfectă pentru low-carb și keto. Are foarte puține zaharuri naturale și gustul este divin.
  7. Am amestecat crema de migdale cu nucă măcinată. Va ieși o umplutură de ciocolată delicioasă.
  8. Înapoi la aluat, am presărat puțină făină pe blat, cât să nu le lipească aluatul. L-am întins (aproape) după dimensiunea tăvii de copt.
  9. Am întins umplutura de ciocolată într-un strat subțire peste tot aluatul.
  10. Am început dintr-o parte și am rulat ușor aluatul. Am depășit totuși dimensiunile tăvii de copt când am întins blatul. 🙂 Dar am "reparat", astfel încât să intre cozonacul în tavă.
  11. Se transferă cozonacul în tava și se unge cu gălbenuș. Am lăsat cozonacul și în faza asta să "dospească" pentru încă o jumătate de oră.
  12. Apoi l-am pus în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Grăsunelul s-a copt timp de 1 oră și 10 minute. După ce l-am scos, l-am lăsat să se răcească bine înainte de a-l tăia.
  13. A ieșit un keto-cozonac delicios, cu puțini carbohidrați și fără gluten.
  14. Iar umplutura de nucă și ciocolată e savuroasă. Poftă bună!
Notitele retetei

Întreg cozonacul meu are 800g. Per 100g (o felie mare) keto-cozonacul cu ciocolată are doar 4g de carbohidrați net. 

Carbohidrați net = Carbohidrați total minus Fibre. 

Informatii nutritionale
Keto-cozonac cu ciocolată
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta. (100g)
Calorii: 359 Calorii din grasimi: 268
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 29.8g 46%
Total carbohidrati: 19g 6%
Fibre alimentare: 15g 60%
Proteina: 12g 24%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.

La achiziționarea de produse keto-friendly de pe site-ul greensugar.ro, introdu codul NUTRIBLOG după adăugarea produselor în coș. Ți se va aplica automat reducerea.

Partajeaza reteta
No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.