Tartă low-carb cu lămâie

Tartă low-carb cu lămâie

Tartă low-carb cu lămâie este o reinterpretare a celebrei prăjituri cu gust dulce-acrișor.

În varianta low-carb nu folosim făina albă de grâu sau zahăr, doar făină fără gluten și îndulcitor natural și sănătos.

Așadar, pentru blat am făcut un mix între făina de cocos și cea de migdale și m-am folosit de un mic ajutor care să lege mai bine aluatul, o cantitate mică de gumă de xantan. Acest ingredient este opțional, însă ne ajută să creem o bază de tartă fără gluten cu consistență mai potrivită.

Pentru îndulcit, am folosit ca de obicei Green Sugar, îndulcitorul pe bază de stevia și eritritol. Cu 0 calorii și gust identic cu al zahărului obișnuit, însă fără efecte nedorite pentru sănătate.

Cu albușurile care rămân, sugestia mea este de a prepara rapid câteva bezele.

Pentru că această tartă cu lămâie este asemănătoare cu pasca, am decis că se potrivește foarte bine să o prepar pentru sărbătoarea de Florii. La mulți ani sărbătoriților!

Și acum prepararea tartei pas cu pas.

Imprima reteta
Tartă low-carb cu lămâie
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 30 minute
Timp de gatire 40 minute
Portii
porții
Ingrediente
Pentru blat
Pentru crema de lămâie
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 30 minute
Timp de gatire 40 minute
Portii
porții
Ingrediente
Pentru blat
Pentru crema de lămâie
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
  1. Se freacă untul cu îndulcitorul și cu gălbenușurile. Untul trebuie să fie la temperatura camerei, altfel riscăm să se taie.
  2. Adăugăm smântâna, făină de cocos și de migdale și guma de xantan. Le amestecăm bine.
  3. Lăsăm aluatul la rece pentru 15 minute. Între timp pregătim o tavă mare pentru tarte (diametrul de 25 cm), unsă cu un cubuleț mic de unt.
  4. Se așează aluatul în tavă și se întinde ușor cu degetele, pe baza și pereții tăvii.
  5. Se lasă la cuptor la temperatură mică pentru aprox 10 minute. Făina de migdale și cea de cocos tinde să se ardă mai ușor, de aceea trebui să avem grijă la timpul de coacere și la temperatură.
  6. Între timp pregătim crema. Am mixat împreună ouăle întregi de data asta, cu sucul de lămâie, îndulcitorul și smântâna. Dacă am folosit lămâi bio, putem să răzuim coaja lor și să o adăugăm în cremă, pentru mai multă aromă.
  7. Am scos aluatul de tartă de la cuptor, am turnat crema și l-am pus din nou la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Eu am lăsat-o puțin mai mult și am realizat că nu era cazul, așa că aici am adaptat timpul de coacere.
  8. Se lasă să se răcească bine înainte să se taie. Am porționat-o în 8 bucăți egale. Poftă bună!
Notitele retetei
Informatii nutritionale
Tartă low-carb cu lămâie
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 296 Calorii din grasimi: 232
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 25.8g 40%
Total carbohidrati: 8.2g 3%
Fibre alimentare: 6.7g 27%
Proteina: 7g 14%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Partajeaza reteta
1 Comment
  • Cristina Hadarca
    Posted at 13:12h, 13 mai Răspunde

    Ce inseamna temperatura mica ?

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.