Gofre sărate pentru micul dejun – fără gluten

Gofre sărate pentru micul dejun – fără gluten

Știi momentul acela când deschizi frigiderul, alegi câteva ingrediente care crezi că ar merge împreună și le nimerești la fix? Ei bine, nu a fost cazul aici. 🙂 Dar după vreo 3 dimineți, fiecare cu câte o serie de modificări, mi-am zis: “rețeta asta merge sus pe site”.  

 

Ce poate fi mai rapid decât gofrele?

Amesteci ingredientele, torni aluatul în aparat, închizi și după 5-6 minute ai 2 gofre aburinde și pufoase.

Și fără gluten, în cazul de față.  

 

Pe scurt despre ingredientele alese: 

Făina de migdale – este o făină fină fără gluten ce se obține prin măcinarea migdalelor. Cu conținut mic de carbohidrați și bogată în minerale, este o alternativă low-carb nutritivă la făina de grâu, atunci când este consumată în cantități optime. 

Chefirul – are o valoare energetică mult mai mică decât smântâna (cam de 4 ori mai mică) și în plus conține probiotice, bacterii benefice ce contribuie la sănătatea intestinală. 

Fulgii de drojdie – îmbunătățesc valoarea nutritivă și acționează ca și agent de legare în preparatele fără gluten. Conține 50% proteină vegetală și este bogat în minerale. 

 

Acestea au fost ingredientele de bază, plus oul. Nu am făcut cumpărături speciale pentru rețeta asta, sunt doar ingrediente low-carb pe care le am mereu acasă. Cu aceste gofre poți să ai un mic dejun sațios, gata în doar 10 minute. 

Imprima reteta
Gofre sărate pentru micul dejun - fără gluten
Vote: 0
Evaluare: 0
Tu:
Evalueaza reteta!
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 5 minute
Timp de gatire 5 minute
Portii
gofre
Ingrediente
Aluat gofre
Pentru uns tăvițele
Ustensile
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 5 minute
Timp de gatire 5 minute
Portii
gofre
Ingrediente
Aluat gofre
Pentru uns tăvițele
Ustensile
Vote: 0
Evaluare: 0
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
  1. Ca și orice rețetă de gofre, va fi una foarte rapidă. Tot ceea ce trebuie să facem este să batem un ou, să adăugăm făina de migdale, fulgii de drojdie, kefirul și sare după gust.
  2. Ungem tăvițele aparatului de gofre cu ulei de cocos pentru gătit, fără gust de cocos. Dăm drumul la aparat și când s-a încălzit, turnăm aluatul de gofre în 2 părți egale. Închidem și lăsăm aproximativ 5 minute sau până ce gofrele sunt coapte.
  3. Fiind sărate, gofrele fără gluten merg excelent cu ouă la micul dejun.
  4. Adaugă legumele tale preferate și micul dejun e gata.
  5. Poftă bună!
Notitele retetei

O gofră după această rețetă conține doar 3.5g carbohidrați net și 179 de kcal. 

Informatii nutritionale
Gofre sărate pentru micul dejun - fără gluten
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 179 Calorii din grasimi: 126
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 14g 22%
Total carbohidrati: 5,5g 2%
Fibre alimentare: 2g 8%
Proteina: 8,6g 16%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Partajeaza reteta
No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.