Tort keto Kinder Delice

Tort keto Kinder Delice

De rețeta originală de prăjitură Kinder fără gluten, am aflat de pe blogul fără gluten al Silviei. Apoi mai mulți membrii din comunitatea noastră au început să o prepare și a devenit una dintre cele mai populare prăjituri keto de pe grup.

Eu am transformat prăjitura într-un mic tortuleț. Tot fără gluten, ca și rețeta originală, dar și cu mai puțini carbohidrați. Rețeta e minunată, merită încercată și repetată.

Imprima reteta
Tort keto Kinder Delice
Tort keto Kinder Delice cu făină de cocos și migdale.
Vote: 5
Evaluare: 3.6
Tu:
Evalueaza reteta!
Timp de preparare 20 minute
Timp de gatire 25 minute
Portii
porții
Ingrediente
Blat
Cremă
Decor
Timp de preparare 20 minute
Timp de gatire 25 minute
Portii
porții
Ingrediente
Blat
Cremă
Decor
Vote: 5
Evaluare: 3.6
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
  1. Separăm albușurile de gălbenuș.
  2. Gălbenușurile le vom amesteca cu 70ml de smântână lichidă. Adăugăm făina de cocos și cea de migdale, praful de copt, cacao și 1/2 plic de îndulcitor Green Sugar cu aromă de vanilie.
  3. În rețeta originală nu există făină de migdale, doar de cocos. Eu, făcând rețeta din amintiri, am adăugat din greseală și făină de migdale. Mi-a plăcut mult ce a ieșit și acum fac mereu blatul în felul acesta.
  4. Albușurile se bat și spre sfarsit se adaugă sarea și îndulcitorul.
  5. Adăugăm albușurile spumă peste primul amestec. Le încorporăm amestecând ușor.
  6. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Eu am folosit o tavă de chec, 25x10 cm. Apoi la cuptor, 160 de grade (cuptor cu ventilație), timp de 25 de minute.
  7. Între timp, trecem la prepararea cremei. Se bate smântâna rece cu mixerul. Adăugăm mascarpone, îndulcitorul pudră și cel cu aromă de vanilie. După ce e gata crema, o lăsăm la rece.
  8. Când blatul s-a copt, îl scoatem și îl lăsăm cel puțin 10 minute să se răcească, abia pe urmă îl tăiem în 2 straturi și îl lăsăm să se răcească complet.
  9. Pentru asamblarea tortului, am împărțit crema în 3 părți egale. Am pus un strat de blat, un strat de 2/3 din cremă, apoi iar un strat de blat și deasupra restul de 1/3 cremă. Deasupra am pus fructe de pădure și am presărat fulgi de migdale.
  10. Am rezistat cu greu să o las peste noapte la frigider și să o tai abia a doua zi și vă recomand insistent să faceți și voi la fel, va fi foarte bună a doua zi. Și chiar și a treia, a patra zi, dacă rezistă. Prăjitura asta keto e genială. Enjoy!
Notitele retetei

Îndulcitorul natural din gama Green Sugar, cu ZERO calorii și ZERO indice glicemic, poate fi achiziționat de către cititorii blogului cu discount, folosind voucherul "nutriblog", înainte de finalizarea comenzii.

Reducerea e valabilă pentru orice produs de pe site-ul greensugar.ro.

Partajeaza reteta
2 Comments
  • Laura
    Posted at 19:33h, 22 august Răspunde

    Buna! In loc de indulcitor green sugar pt blat si crema, pot folosi xylitol sau stevia?

    • Denisa
      Posted at 09:41h, 01 septembrie Răspunde

      Da, desigur. Doar adaptezi cantitatea ca sa potrivesti gustul dulce.

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.