Tartă low-carb cu lămâie
Portii Timp de preparare
8porții 30minute
Timp de gatire
40minute
Portii Timp de preparare
8porții 30minute
Timp de gatire
40minute
Ingrediente
BLATUL
CREMA DE LĂMÂIE
Etape
  1. Se freacă untul cu îndulcitorul și cu gălbenușurile. Untul trebuie să fie la temperatura camerei, altfel riscăm să se taie.
  2. Adăugăm smântâna, făină de cocos și de migdale și guma de xantan. Le amestecăm bine.
  3. Lăsăm aluatul la rece pentru 15 minute. Între timp pregătim o tavă pentru tarte (diametrul de 26 cm), unsă cu un cubuleț mic de unt.
  4. Se așează aluatul în tavă și se întinde ușor cu degetele, pe baza și pereții tăvii.
  5. Se lasă la cuptor la temperatură mică pentru aprox 10 minute. Făina de migdale și cea de cocos tinde să se ardă mai ușor, de aceea trebui să avem grijă la timpul de coacere și la temperatură.
  6. Între timp pregătim crema. Am mixat împreună ouăle întregi de data asta, cu sucul de lămâie, îndulcitorul și smântâna. Dacă am folosit lămâi bio, putem să răzuim coaja lor și să o adăugăm în cremă, pentru mai multă aromă.
  7. Am scos aluatul de tartă de la cuptor, am turnat crema și l-am pus din nou la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute.
  8. Se lasă să se răcească bine înainte de a se tăia. Poftă bună!
Notitele retetei
Informatii nutritionale
Tartă low-carb cu lămâie
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 296 Calorii din grasimi: 232
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 25.8g 40%
Total carbohidrati: 8.2g 3%
Fibre alimentare: 6.7g 27%
Proteina: 7g 14%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Trimite unui prieten