22 feb. Spaghete Triple Zero Pasta cu sos de gorgonzola
Îmi plac pastele și de aceea folosesc o variantă fără gluten și fără amidon, pentru a mă bucura de ele fără vinovății și fără senzația de balonare pe care mi-o dă în general făina de grâu.
Triple Zero Pasta le-am primit de curând pentru testare. Sunt paste din fibre de glucomannan, numită și făină de konjac. Nu conțin gluten, zahăr sau amidon. Yey 🙂 Ingredientele sunt permise în low-carb, iar pastele nu au gust aparte, preluând cu succes gustul celorlalte alimente alături de care le gătim.
Online se pot achiziționa de aici.
Pentru a consuma ocazional o porție de paste fără gluten și fără carbohidrați, alege un pachet de paste konjac (Triple Zero Pasta sau alte paste konjac cu ingrediente conforme) și adaugă sosul preferat.
Pentru această rețetă am folosit un pachet (200g materie uscată) pentru 3 porții și am adăugat piept de pui, ciuperci și un sos de gorgonzola.
Timp de preparare | 10 minute |
Timp de gatire | 20 minute |
Portii |
porții
|
- 1 pachet Triple Zero Pasta Spaghete cu busuioc
- 300 g piept de pui
- 300 g ciuperci champignon
- 200 ml smântână lichidă pentru gătit
- 90 g gorgonzola
- 10 g parmezan (2 linguri) -opțional
- 1 cățel mic usturoi
- 15 g unt
- sare de mare
- piper negru
Ingrediente
|
|
- Am început prin a tăia pieptul de pui în cubulețe de aprox 2 cm, pe urmă l-am condimentat. Am pus untul la călit, am adăugat pieptul de pui și l-am lăsat pe foc pentru aprox 2 minute. După aceea am adăugat ciupercile tăiate fâșii și usturoiul.
- Când pieptul de pui și ciupercile sunt bine călite, adaug smântâna lichidă, gorgonzola și o lingură de parmezan. Am pus și pastele, după ce le-am clătit bine în apă rece. Las totul la foc mic, amestecând periodic în timp ce sosul scade treptat până ce capătă consistența dorită.
- Deasupra am presărat parmezanul rămas. Poftă bună!
No Comments