Supa de carne de pui este una dintre mâncărurile mele preferate încă din copilărie.
Obișnuiesc să consum supă de oase des, deoarece este o sursă incredibilă de colagen, ce provine din oasele fierte îndelungat. Acum însă mi s-a făcut dor de o supă de pui ca și în copilărie. Ce este diferit, sunt rădăcinoasele care se fierb de obicei împreună cu carnea, sau mai bine zis lipsa lor din dieta low-carb. Iar gustul mi s-a părut delicios, dat în cea mai mare parte de carnea grasă de pui și potrivit cu ajutorul condimentelor.
Eu am ales sarea și piperul în special pentru gust , iar turmericul, pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Dacă nu ești obișnuit cu gustul turmericului, îți recomand să începi cu o cantitate mică la început. Poți alege condimentele după propriul gust și chiar îți sugerez să te inspiri din acest articol pentru a vedea ce efecte benefic are fiecare condiment înainte de a-l alege.
Imprima reteta
Supa de carne de pui
Supă de pui în varianta low-carb, din carne grasă și condimente. Este potrivită pentru a fi folosită ca și bază pentru supe low-carb sau alte mâncăruri. Iar la nevoie se poate consuma și ca atare.
Pentru această supă am folosit 2 aripi și 1 pulpă întreagă de pui.
Am pus apa la fiert, am adăugat carnea și condimentele, mai puțin turmericul, pe care l-am păstrat pentru final.
Am lăsat să fiarbă pentru aproximativ 2 ore, după aceea am strecurat supa, iar carnea fiartă rămasă am tăiat-o feliuțe și am consumat-o chiar în supă.
Cât despre timpul de fierbere mi-am dat seama că supa a fiert suficient, atunci când am lăsat o parte la frigider peste noapte și s-a transformat într-o gelatină. Ulterior va trebui reîncălzită și apoi consumată. Acest lucru înseamnă este bogată în nutrienți precum colagenul din oase, care este foarte benefic pentru articulații și pentru piele.
Voi ce idei mai aveți pentru a consuma supa de pui în regimul low-carb?
Nu imi place sa fiu carcotasa, dar supa de pui fara un morcov si o ceapa e destul de trista pentru mine. Norocul tau ca ai avut pui de tara, ca altfel… chiar nu aveai niciun gust in bolul de supa. Dar intrebarea mea e, ca nu ma pricep la ce inseamna low-carb diet asta, chiar asa grave erau 2-3 legume in zeama aia?
O sa te surprinda, dar gustul e foarte bun. Categoric, din cauza faptului ca puiul e de casa si ajutat de condimente. Ceea ce lipseste e gustul dulceag de la morcov, care mie nu imi place deloc. Radacinoasele sunt restrictionate in low-carb, dar daca vrei neaparat sa ai legume in supa sigur ca poti pune ceapa sau ardei. Asta vorbind din perspectiva low-carb, dar daca nu esti adepta, merg orice legume, cum e cea traditionala si o faci dupa propriul tau gust. Mie imi place foarte mult varianta asta cu putin turmeric. Am lasat-o si sa fiarba putin mai mult, sa ma asigur ca extrage cat mai multi nutrienti. Ah si piper neaparat, de fiecare data cand consumam turmeric, pentru ca ii creste biodisponibilitatea.
Eu cred că nu e nimic grav să fierbi rădăcinoasele, dar să nu le consumi. Ele lasă gust supei (mă îndoiesc că ar lăsa și din glucide), iar la sfârșit le arunci și gata.
Cu siguranta nu e grav :)) Insa ma stii, imi place sa fac experimente. Auzeam mai demult de la persoane care fac supa astfel si ma gandeam de ce sa nu incerc si sa adaug mai multe condimente in schimbul legumelor. In special pentru turmeric, pe care caut de multa vreme sa il pun in mancaruri la care sa nu le schimbe prea tare gustul.
Eu am pus accentul pe puiul de casa si pe turmeric in combinatie cu piper in supa asta. Poate nu exprimat asta in articol. Iar legume de genul consum mai ales crude. Insa pot fi si ele o combinatie interesanta cu turmericul.
Si iar vin cu completari :). supa de oase nu e supa de gaina. Ce ai facut tu e supa de gaina: bogata in proteina + grasimi. Diferenta dinter ele nu e doar legata de nume ci mai ales modul de fierbere: temp mica si indelungata (5-6 ore, sunt unii care fierb 12 ore). Pt demineralizare si eliberare colagen se adauga ceva acid (unii pun otet, eu pun o felie de lamaie, dar cred ca ar trebui mai mult, o sa cumpar testere de ph … si sa masor) si se uita pe foc, cu capac. gasii niste studii care arata optimum de extragere minerale si colagen e dupa 7-8 ore…
Traditional oasele se fierbeau cu ceapa si alte legume(mai putin importante), ceapa fiind singura leguma pe care as sti-o acida si deci sa scada aciditatea. 3-4 cepe adaugate la fierbere sau juma de lamaie afecteaza carbo?
Uite un studiu medical https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5533136/ – mai era ceva asemanator si pe oxford journals, dar concluziile in principiu sunt aceleasi (eu le-am cautat datorita alergiilor mele la metale, iar studiul asta cauta de aluminiu…)
Cristina Dragomir
Posted at 22:51h, 18 aprilieNu imi place sa fiu carcotasa, dar supa de pui fara un morcov si o ceapa e destul de trista pentru mine. Norocul tau ca ai avut pui de tara, ca altfel… chiar nu aveai niciun gust in bolul de supa. Dar intrebarea mea e, ca nu ma pricep la ce inseamna low-carb diet asta, chiar asa grave erau 2-3 legume in zeama aia?
Denisa
Posted at 06:36h, 19 aprilieO sa te surprinda, dar gustul e foarte bun. Categoric, din cauza faptului ca puiul e de casa si ajutat de condimente. Ceea ce lipseste e gustul dulceag de la morcov, care mie nu imi place deloc. Radacinoasele sunt restrictionate in low-carb, dar daca vrei neaparat sa ai legume in supa sigur ca poti pune ceapa sau ardei. Asta vorbind din perspectiva low-carb, dar daca nu esti adepta, merg orice legume, cum e cea traditionala si o faci dupa propriul tau gust. Mie imi place foarte mult varianta asta cu putin turmeric. Am lasat-o si sa fiarba putin mai mult, sa ma asigur ca extrage cat mai multi nutrienti. Ah si piper neaparat, de fiecare data cand consumam turmeric, pentru ca ii creste biodisponibilitatea.
Nati
Posted at 07:44h, 23 aprilieEu cred că nu e nimic grav să fierbi rădăcinoasele, dar să nu le consumi. Ele lasă gust supei (mă îndoiesc că ar lăsa și din glucide), iar la sfârșit le arunci și gata.
Denisa
Posted at 07:56h, 23 aprilieCu siguranta nu e grav :)) Insa ma stii, imi place sa fac experimente. Auzeam mai demult de la persoane care fac supa astfel si ma gandeam de ce sa nu incerc si sa adaug mai multe condimente in schimbul legumelor. In special pentru turmeric, pe care caut de multa vreme sa il pun in mancaruri la care sa nu le schimbe prea tare gustul.
o femeie
Posted at 08:15h, 19 aprilieok, nu radacionoase dar nici frunze de telina si praz? Adaugate in ultimile 5 min sa dea aroma si vitamine…
Denisa
Posted at 08:19h, 19 aprilieBa da sigur, in functie de gust, se pot pune oricand astea doua.
Denisa
Posted at 08:30h, 19 aprilieEu am pus accentul pe puiul de casa si pe turmeric in combinatie cu piper in supa asta. Poate nu exprimat asta in articol. Iar legume de genul consum mai ales crude. Insa pot fi si ele o combinatie interesanta cu turmericul.
o femeie
Posted at 15:03h, 25 apriliee drept, gaina de casa nu mai avui de mult timp, asa ca fie si bio, tot vreau niste ierburi sa dreg gustul 🙂
o femeie
Posted at 08:35h, 19 aprilieSi iar vin cu completari :). supa de oase nu e supa de gaina. Ce ai facut tu e supa de gaina: bogata in proteina + grasimi. Diferenta dinter ele nu e doar legata de nume ci mai ales modul de fierbere: temp mica si indelungata (5-6 ore, sunt unii care fierb 12 ore). Pt demineralizare si eliberare colagen se adauga ceva acid (unii pun otet, eu pun o felie de lamaie, dar cred ca ar trebui mai mult, o sa cumpar testere de ph … si sa masor) si se uita pe foc, cu capac. gasii niste studii care arata optimum de extragere minerale si colagen e dupa 7-8 ore…
Traditional oasele se fierbeau cu ceapa si alte legume(mai putin importante), ceapa fiind singura leguma pe care as sti-o acida si deci sa scada aciditatea. 3-4 cepe adaugate la fierbere sau juma de lamaie afecteaza carbo?
Uite un studiu medical https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5533136/ – mai era ceva asemanator si pe oxford journals, dar concluziile in principiu sunt aceleasi (eu le-am cautat datorita alergiilor mele la metale, iar studiul asta cauta de aluminiu…)
o femeie
Posted at 08:39h, 19 apriliepardon, ceapa scade nu aciditatea, ci ph-ul. (si asta creste eliberarea de calciu, magneziu, zinc)
IONEL
Posted at 20:39h, 20 augustLa supa ta de pui as fi adăugat niște spaghete Konjac 🙂
Denisa
Posted at 09:42h, 01 septembrieSuna bine. 🙂