Pâine fără carbohidrați cu rozmarin

2018-08-23
Average Member Rating

(4.6 / 5)

4.6 5 7
Rate this recipe

7 people rated this recipe

Am făcut până acum pâine cu făină de migdale, cu făină de cocos și pâine oopsie. Oricare dintre ele fiind o opțiune grozavă pentru o pâine mai săracă în glucide și pentru alimentația low-carb.

De ceva vreme însă aveam o făină din mix de fibre care aștepta (mai că nu urla) să treacă perioada de concediu și să fie folosită. Această făină am primit-o de la Natalia (Rețete LCHF), atunci când am avut ocazia să ne cunoaștem și personal și cu ocazia asta îi mulțumesc! 🙂

E prima dată când folosesc această făină, așa că am decis să fac chiar rețeta ei de pâine de pe rețetelchf, adăugându-i și unul dintre condimentele mele preferate, adică puțin rozmarin.

Prima dată când am testat rețeta am realizat că am folosit o tavă mai mare pentru cantitate de ingrediente pe care o aveam eu. Pe urmă am “reparat” lucrurile și am dublat ingredientele (mai exact am pus cantitățile menționate aici). Acestea au fost perfecte pentru tava mea (aluatul a ocupat mai bine de jumătate din volumul ei înainte să o pun la cuptor). A ieșit o pâine delicioasă, care merită să fie adăugată la colecția de rețete de pâine low-carb de pe blog.

În loc de rozmarin, bineînțeles poți să pui condimentul tău preferat, sau poți să îl lași pur și simplu deoparte acest ingredient.

Imprima reteta
Pâine keto fără carbohidrați cu rozmarin
Pâine low-carb delicioasă, din făină mix de fibre fără carbohidrați.
Votes: 6
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Specific Keto, Low-carb
Prep Time 10 minute
Cook Time 50 minute
Servings
felii
Ingredients
Specific Keto, Low-carb
Prep Time 10 minute
Cook Time 50 minute
Servings
felii
Ingredients
Votes: 6
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Cu ajutorul unui mixer sau tel, amestecăm într-un vas ouăle împreună cu sarea. Adăugăm apa și uleiul și continuăm să amestecăm ingredientele. Adăugăm pe urmă făina împreună cu praful de copt și rozmarinul. Le amestecăm bine până ce avem un aluat moale și lipicios.
  2. Turnăm aluatul într-o tavă cu hârtie de copt și o punem în cuptorul preîncălzit. Am lasat-o la 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute (acest lucru poate varia în funcție de cuptor).
  3. După 50 de minute am scos-o din cuptor și am lăsat-o să se răcească bine.
  4. Peste 2-3 ore am tăiat-o felii. Un deliciu.
  5. Poftă bună!
Recipe Notes

Informații nutriționale, pentru o felie:

  • energie: 95 kcal
  • carbohidrați net: 0g
  • grăsimi: 8.3g
  • proteine: 2.6g

 

 

Share this Recipe

Comments (2)

  1. posted by Floriana-Cristina Muscalu on June 3, 2020

    Cu ce putem inlocui uleiul de cocos… din pacate nu ne place absolut deloc…

      Reply
    • posted by Denisa on June 4, 2020

      Nu va place aroma? poti sa folosesti in loc de ulei extra virgin un ulei de cocos dezodorizat (nu are gust sau miros).

        Reply

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.