Pâine low-carb din făină de cocos

Pâine low-carb din făină de cocos

De când am descoperit rețeta de pâine low-carb din făina de migdale, am pregătit-o tot pe aceasta de câte ori doream să îmi pregătesc un sandviș sau aveam poftă de pâine cu unt.

Acum însă eram curioasă să încerc și o pâine făcută cu făină de cocos. Pentru rețetă, m-am inspirat de aici.

Ingredientele sunt pentru 10 felii mici de pâine, fiecare felie având aprox 1g de carbohidrați.

În privința conținutul caloric, pâinea din făină de cocos aduce o cantitate mai mică de calorii, comparativ cu cea de migdale.

Și spre deosebire de cea din făină de migdale, se poate observa faptul că pâinea făcută din făină de cocos nu a crescut la fel de mult. Aluatul este mai dens cu făină de cocos și tot datorită făinii din care este făcută, pot spune că pâinea are un gust ușor dulceag. Poate că am să păstrez totuși făina de cocos pentru prăjituri și pe cea de migdale pentru pâine. Până una-alta, vă las rețeta să decideți singuri.

Imprima reteta
Pâine low-carb cu făină de cocos
Alternativă gustoasă la pâinea clasică pentru alimentația low carb sau ketogenică, făcută din făină de cocos.
Vote: 0
Evaluare: 0
Tu:
Evalueaza reteta!
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 45 minute
Portii
felii
Ingrediente
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 45 minute
Portii
felii
Ingrediente
Vote: 0
Evaluare: 0
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
  1. După ce adunăm toate ingredientele și separăm ouăle, primul pas este să batem albușurile spumă și pe urmă să adăugăm sarea.
  2. Untul se pune la topit, prin orice metodă preferați (la microunde sau în baie de aburi).
  3. Gălbenușurile se amestecă bine cu untul topit.
  4. Peste albușurile spumă, se adaugă făina de cocos împreună cu guma de xantan și praful de copt stins, pe urmă gălbenușurile și untul și se amestecă foarte ușor, până ce rezultă un amestec omogen.
  5. Se toarnă aluatul într-o tavă de copt pâine, cu hârtie de copt dedesubt și se pune la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
  6. După ce se scoate pâinea din cuptor, se lasă să se răcească pentru cel puțin o jumătate de oră. Pâinea poate fi folosită pentru a prepara sandvisuri, sau în orice alt mod pentru a înlocui pâinea din făină obișnuită. Preferata mea este cu unt, simplu.
Notitele retetei

Informații nutriționale (o felie):

  • energie: 119 kcal
  • carbohidrați (net): 1g
  • proteine: 3g
  • grăsimi: 11g
Partajeaza reteta
6 Comments
  • ecaterinasebeni
    Posted at 10:17h, 22 iunie Răspunde

    Este nevoie de guma de xantan?

    • Denisa
      Posted at 18:53h, 02 iulie Răspunde

      Guma de xantan am pus-o ca si agent de ingrosare, dat fiind ca faina de cocos nu contine gluten. Nu stiu cu exactitate cum iese fara xantan pentru ca nu am testat. Eventual poate fi inlocuit. Cineva de pe grupul nostru de keto pe facebook a incercat reteta cu faina de konjac in loc de xantan si rezultatul a fost bun. Poate faina de konjac va e mai la indemana decat guma de xantan.

  • Cristina Dragomir
    Posted at 19:53h, 22 iunie Răspunde

    Nu am gatit niciodata nimic cu faina de cocos, dar nu stiu de ce eu mi-o imaginam ca ingredient in prajituri. aveam senzatia ca e dulceaga. Nu m-as fi gandit ca se poate face paine din ea.
    PS: painea ta seamana cu un chec si m-ai facut sa poftesc grav la ea.

    • Denisa
      Posted at 18:55h, 02 iulie Răspunde

      Cu faina de cocos poate iesi un chec delicios, daca schimbi putin ingredientele. Si neaparat un pic de indulcitor, yummy.

  • Natalia
    Posted at 13:11h, 11 iulie Răspunde

    Drojdie in loc de guma de xantan ar merge?

  • Alex L
    Posted at 09:26h, 28 octombrie Răspunde

    drojdia e ca sa-ti “creasca” coca, iar guma xantan e ca sa se “lege”.

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Item | lei0,00
View Cart