Omletă cu varză kale sote

Omletă cu varză kale sote

Nu este niciun secret faptul că oul este cel mai bun prieten al meu.

Și prietenia noastră nu se limitează la micul dejun. Folosesc mereu ouă pentru a prepara deserturi hrănitoare, cresc sațietatea și îmbunătățesc gustul salatelor cu cel puțin un ou fiert.

Sunt 3 motive pentru care oul mi se pare un aliment fantastic:

-e foarte gustos

-e sățios, ținându-mi de foame mai multe ore

-e plin de vitamine și minerale.

De 3 ani de când am adoptat o alimentație low-carb, mănânc zilnic sau aproape zilnic ouă. Astăzi pentru prima oară, având varză kale în frigider, m-am gândit să combin oul cu această verdeață foarte nutritivă.

A ieșit un mic dejun rapid, foarte hrănitor și sățios.

Imprima reteta
Omletă cu varză kale sote
Vote: 0
Evaluare: 0
Tu:
Evalueaza reteta!
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 5 minute
Timp de gatire 10 minute
Portii
porție
Ingrediente
  • 15 g unt 82%
  • 1 tijă varză Kale
  • 25 g bacon cu eticheta curată
  • 3 ouă
  • sare
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 5 minute
Timp de gatire 10 minute
Portii
porție
Ingrediente
  • 15 g unt 82%
  • 1 tijă varză Kale
  • 25 g bacon cu eticheta curată
  • 3 ouă
  • sare
Vote: 0
Evaluare: 0
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
  1. Am început prin a desprinde frunzele de varză kale de pe tijă și le-am rupt cu mâna în bucăți. Ouăle le-am bătut într-un bol și am adăugat sare, iar baconul l-am tăiat fâșii.
  2. Acum că avem pregătite toate ingredientele, am aruncat un cubuleț de unt într-o tigaie și am pus varza kale la sotat, timp de 1-2 minute. După 1 minut am adăugat și baconul și le-am lăsat să se călească ușor.
  3. Peste varza kale sotată am turnat ouăle bătute, am pus capac și am lăsat la foc mediu pentru câteva minute, până ce omleta a fost gata.
  4. Mic dejun rapid și sățios. Poftă bună!
Notitele retetei

O porție de omletă cu varză kale după rețeta asta are doar 3g de carbohidrați net.

Carbohidrați net = carbohidrați total minus fibre.

Informatii nutritionale
Omletă cu varză kale sote
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 457 Calorii din grasimi: 342
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 38g 58%
Total carbohidrati: 3.9g 1%
Fibre alimentare: 1.1g 4%
Proteina: 25g 50%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Partajeaza reteta
1 Comment
  • o femeie
    Posted at 13:45h, 23 iunie Răspunde

    astept sa creasca kale 🙂 – am vreo 10 plante pe balcon. Pana atunci in omleta pun frunze de ceapa verde si rondele subtiri de dovlecei.

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.