16 aug. Chifteluțe de pui cu dovlecel
Am făcut weekendul acesta o rețetă de chifteluțe cu carne de pui tocată și dovlecel. Pe cât de delicioase, pe atât de rapide.
Timp de gatire | 30 minute |
Portii |
porții
|
Ingrediente
- 1 kg carne de pui tocată
- 1 dovlecel 800g
- 3 ouă
- pătrunjel verde
- sare de mare
- piper negru
Ingrediente
|
|
Etape
- Am început prin a răzui dovlecelul fără coajă. După ce am terminat de răzuit, l-am stors cu mâinile ca să elimin apa în exces. Am pus sare și l-am lăsat să stea jumătate de oră.
- În jumătatea de oră în care stă, dovlecelul lasă din nou apă. L-am stors bine iar și abia apoi am amestecat cu carnea de pui tocată (de preferabil din pulpă), cu ouă și condimente.
- Am pregătit cuptorul și am pus chifteluțe într-o tavă pe hârtie de copt. La cuptor, 180 de grade pentru 30 de minute.
- Chifteluțele sunt gata. Poftă bună!
Notitele retetei
O porție de chifteluțe cu dovleac după rețeta asta e bogată în proteine și are doar 4g de carbohidrați net.
Carbohidrați net = carbohidrați total minus fibre.
Informatii nutritionale
Chifteluțe de pui cu dovlecel
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 312
Calorii din grasimi: 144
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 16g
25%
Total carbohidrati: 5g
2%
Fibre alimentare: 1g
4%
Proteina: 36g
72%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Partajeaza reteta
No Comments