01 sept. Tiramisu keto (fără făină și fără zahăr)
Întrebarea mea preferată: “ce vrei să mănânci când ajungi acasă?”
În timp ce mă întorceam ieri la Oradea după câteva zile în care fusesem plecată, primesc întrebarea ce vreau să mănânc pe când ajung. Tocmai ce luasem o cină consistentă la ora 17 și știam că nu-mi va mai fi foame pentru restul zilei. Îmi stătea mai degrabă gândul la un desert ușor, variantă pe care nu o am de obicei la restaurante. Poate ultima zi de August să fie de vină, sau poate postările membrilor de pe grup din ultimele zile, că am spus hotărâtă că vreau Tiramisu.
Când am ajuns, desertul meu mă aștepta cuminte la rece. Dar vreau să vă spun că nu e un tiramisu obișnuit, așa cum probabil că vă așteptați deja la mine pe blog.
Pișcoturile sunt făcute din făină de cocos, iar gustul dulce e dat de îndulcitorul natural Green Sugar Premium 2:1. Se numește 2:1 pentru că are putere dubla de îndulcire, deci practic folosim jumătate din cantitatea obișnută de îndulcitor, ca să nu mai spun că economisim bani, iar gustul e…premium. 🙂 A doua modalitate de a economisi bănuți, este să tastezi codul de reducere “nutriblog”, atunci când dorești să comanzi de pe site-ul lor.
Pentru că a lipsit răbdarea mea (uneori) infinită, care mă face să cântăresc fiecare ingredient, rețeta e una rapidă, cu făinurile măsurate în linguri. Tiramisu keto e delicios și sper să vă inspire pentru un desert nevinovat. Eu cu siguranță am să doresc să repet rețeta.
Portii |
porții
|
- 45 g unt 82%, la temperatura camerei
- 3 linguri îndulcitor Green Sugar Premium 1:2 folosește codul "nutriblog" pentru reducere
- 6 linguri smântână lichidă 32%
- 3 ouă bătute
- 3 lingură făină de migdale
- 3 lingură făină de cocos
- esență de vanilie
- 1 praf de copt
- 1 praf sare de mare
- 500 g mascarpone
- 5 ouă separate
- 4 linguri îndulcitor Green Sugar Premium 1:2 folosește codul "nutriblog" pentru reducere
- 100 ml cafea
- 2 linguri cacao
Ingrediente
Pișcoturi keto
Crema de mascarpone
Decor
|
|
- Se amestecă toate ingredientele pentru piscoturi într-un bol.
- Aluatul se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduce la cuptor, 20 de minute, 180 de grade (cu ventilație).
- În timp ce se coc pișcoturile, trecem la prepararea cremei.
- Se bat albușurile spumă tari. După ce s-au bătut bine adăugăm jumătate din cantitatea de îndulcitor pentru cremă, adică 2 linguri. Dacă folosiți Green Sugar clasic, dublați cantitatea de îndulcitor.
- Gălbenușurile se freacă bine cu restul de îndulcitor. Se adaugă mascarpone (de la temperatura camerei) și se amestecă încet.
- Peste amestecul de mascarpone cu gălbenușuri se adaugă treptat albușurile spumă și se amestecă ușor pentru a păstra aerul din albușuri. Acum este gata și crema pentru tiramisu.
- Pișcoturile răcite se taie în bucăți, se înmoaie scurt în cafea și se întind într-o tavă. Deasupra se întinde crema de mascarpone. Cu ajutorul unei site se presară cacao și se lasă la frigider pentru câteva ore sau cel mai bine peste noapte.
- Tiramisu keto este gata, fără vinovății și plin de savoare. Poftă bună!
O porție de Tiramisu după rețeta asta are doar 4g de carbohidrați net.
Carbohidrați net = carbohidrați total minus fibre.
La achiziționarea de produse keto-friendly de pe site-ul greensugar.ro, introdu codul NUTRIBLOG după adăugarea produselor în coș. Ți se va aplica automat reducerea.
No Comments