Cum să slăbești fără să ții dietă

Cum să slăbești fără să ții dietă

Atunci când vine vorba despre o greutate sănătoasă, schimbările mici dar constante în timp pot fi mult mai eficiente decât o dietă pe care o respecți o anumită perioadă de timp.

Acestea sunt câteva exemple de schimbări mici, dar eficiente pentru un stil de viață mai sănătos.

1. Înlocuiește zahărul rafinat

Niciun aliment nu îți va sabota alimentația mai mult decât o face zahărul rafinat. Și asta deoarece nu conține nici un nutrient benefic pentru corp, doar calorii goale.

O problemă poate fi și faptul că zahărul este adăugat în tot mai multe alimente care în mod normal nu sunt dulci. Citește eticheta și încearcă să eviți zahărul ne-necesar.

În privința dulciurilor, nu spun că ar trebui să renunți de tot la ele. Ceea ce ar trebui să faci este să mănânci cantități mici (de aceea le spunem desert) și să le alegi pe cele mai sănătoase, care nu conțin zahăr rafinat. Încearcă ciocolata cu conținut mai mare de cacao, cea îndulcită cu stevie sau prepară chiar tu  acasă un desert sănătos.

2. Bea apă în loc de sucuri îndulcite

Aceasta este o modalitate foarte simplă prin care tai o cantitate considerabilă de  calorii și zahăr din alimentație. Iar efectele nu pot fi decât benefice pentru silueta ta.

3. Nu mai consuma pizza, paste și cartofi

Acest tip de alimente sunt foarte bogate în carbohidrați cu indicele glicemic ridicat și pot duce destul de ușor la creșterea în greutate.

În locul lor se pot consuma variantele dietetice, cu mai puțini carbohidrați și cel puțin la fel de gustoase.

5. Mergi mai mult pe jos

Mersul pe jos este extrem de benefic, nu doar pentru aparatul cardiovacular și sănătate în general, dar și pentru arderea grăsimilor.

Străduiște-te să adaugi în rutina ta zilnică câte o plimbare prin parc sau oraș și când e posibil încearcă să folosești mașina mai puțin și să mergi pe jos mai mult.

Vei fi și mai relaxat și mai destins.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.