alimentație sănătoasă Tag

Probabil că majoritatea dintre voi vă întrebați cât de puțin mănâncă balerinele profesioniste, din moment ce sunt așa de slabe. Adevărul este că aceste fete înalte cu trupurile subțiri trebuie să aibă mereu grijă de silueta lor. Și putem spune faptul că cele mai multe dintre...

Ești surprins să afli că roșia și vinetele sunt de fapt fructe? Iar rubarba, deși are gust dulceag este o legumă? Dar să vedem prin ce diferă mai exact o legumă de un fruct.
Mă amuz puțin de o întâmplare de ieri. Am ieșit împreună cu o prietenă să luăm prânzul la o terasă din Cluj. Toate bune și frumoase, savuram deja o cafea în timp ce studiam meniul și am ajuns la paste. Spre surprinderea mea, am observat că meniul arăta informațiile nutriționale pentru fiecare preparat. Respectiv caloriile, dar și cantitatea de carbohidrați, grăsimi și proteine conținute. Și, vorba unui prieten, și eu aș cere o lege ca să fie așa peste tot unde mâncăm.

Atunci când vine vorba despre o greutate sănătoasă, schimbările mici dar constante în timp pot fi mult mai eficiente decât o dietă pe care o respecți o anumită perioadă de timp. Acestea sunt câteva exemple de schimbări mici, dar eficiente pentru un stil de viață mai...

Vă povesteam într-un articol precendent câteva mici ponturi pentru a cheltui puțin în timp ce mâncăm sănătos. Una dintre modalitățile prin care reușesc să mănânc sănătos cu un buget mic este să îmi pregătesc prânzul de acasă și să îl iau cu mine la muncă. Astfel mă costă mai puțin și am controlul total asupra ingredientelor. Însă și timpul nostru este foarte prețios. Prin urmare deși îmi place să gătesc, nu vreau să petrec mult timp în bucătărie. Așadar, iată câteva idei de prânz hrănitor și care îți iau maxim 30 de minute, cu tot cu împachetat.
În prestiogiosul jurnal medical the Lancet a fost publicat de curând (29 August 2017) un studiu care indică faptul că o dietă bogată în carbohidrați s-ar putea să nu fie o idee prea bună pentru sănătatea ta. Studiul PURE (Prospective Urban Rural Epidemiology) este un studiu amplu, realizat pe 135 000 de oameni, din 18 țări diferite. S-a urmărit în primul rând frecvența deceselor și a evenimentelor cardiovasculare majore, infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral, dar și starea generală de sănătate.
0 Item | lei0,00
View Cart