Friptură de miel cu cartofi dulci și sos de mentă

Friptură de miel cu cartofi dulci și sos de mentă

Dintre toate rețetele pe care le-am testat săptămâna asta pentru Paști, trebuie să recunosc că asta mi-a placut cel mai mult. Pentru sosuri m-am inspirat din recomandările lui Jamie Oliver(1). Cel de mentă mi-a placut la nebunie. O să vezi despre ce este vorba. Până atunci să discutăm despre ingrediente și de ce le-am ales.

Cartofii dulci:

-sursă excelentă de vitamina A

-conțin magneziu și fier

Carnea de miel:

-sursă bună de proteine

-bogată în fier și vitamina B12

-sațietate crescută

Dintr-o bucată de pulpă de 1,6 kg mie mi-au ieșit aproximativ 5 porții.

Ingrediente (pentru aprox 5 porții):

-o pulpă de miel de mărime medie

-cartofi dulci, 2 bucăți

-usturoi, 2-3 căței

-sucul de la o lămâie

-rozmarin proaspăt

-ulei de măsline

Pentru sosul de mentă:

-mentă proaspătă, câteva frunze

-miere, o linguriță (sau Green Sugar, dacă între timp ați trecut la low-carb, așa ca mine)

-oțet balsamic, 3 linguri

Mod de preparare:

  1. Lasă pulpa de miel să stea o ora la temperatura camerei. Între timp pregătește primul sos. Zdrobește usturoiul cu lama cuțitului, pe urmă taie-l bucățele mici. Taie și rozmarinul și amestecă-le pe acestea două într-un bol împreună cu uleiul de măsline, sucul de lămâie, puțină sare și piper.
  2. Încălzește cuptorul la 200 C. Așează carnea de miel într-o tigaie pentru friptură și unge-o cu sosul pe care tocmai l-ai preparat. Ar fi bine să pui o folie de aluminiu pe deasupra. Pe urmă pune-l la cuptor pentru aproximativ 1,5 ore.
  3. Între timp poți începe să pregătești cartofii dulci. După ce i-ai curățat și tăiat în bucăți (cât de mari vrei), prăjește-i puțin în ulei, pe urmă pune-i la cuptor alături de friptură. Organizează-te în așa fel încât să îi adaugi cu 10 minute înainte ca friptura de miel să fie gata.
  4. După aceea poți pregăti sosul de mentă. Taie menta mărunt și amestec-o într-un bol cu oțetul balsamic, apa și sarea. Nu numai ca este incredibil de gustos, dar îți va prinde de minune și dacă dorești să atenuezi gustul specific cărnii de miel.

Valori nutriționale pentru o porție:

Energie Proteine Carbohidrați Grăsimi
688,7 kcal 51,4 g 39,1 g 36.3 g

Bonus tip: Friptura de miel merge excelent cu un pahar de vin roșu sec.

Îți doresc poftă bună și Sărbatori fericite alături de cei dragi! Nu îți bate prea mult capul cu număratul caloriilor. Însă gustă din toate cu măsură și mănâncă atât cât să te simți bine.

Later edit: Pentru o garnitură low-carb/keto, în locul cartofilor dulci alegeți un piure de conopidă lângă friptura de miel. 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Item | lei0,00
View Cart