09 apr. Pască keto cu blat de ciocolată
Pasca tradițională de Paște, în varianta low-carb, keto.
Pască low-carb, cu blat cu puțini carbohidrați (low-carb/keto) făcut din făină universală fără carbohidrați Szafi. Pentru crema clasică de brânză am înlocuit doar zahărul cu o variantă sănătoasă de îndulcitor pe bază de stevia, Green Sugar.
Timp de preparare | 30 minute |
Timp de gatire | 60 minute |
Portii |
porții
|
Ingrediente
Blat
- 75 g făină fără carbohidrați Szafi
- 50 g făină de migdale
- 50 g îndulcitor natural Green Sugar
- 1 plic îndulcitor Green Sugar cu aromă de Vanilie Bourbon sau esență de vanilie
- 25 g cacao neagră
- 50 g unt 82%, la temp camerei
- 1 ou
- 100 ml lapte de migdale neîndulcit
Cremă de brânză
- 1 kg brânză de vaci Pilos de la Lidl
- 3 ouă
- 50 g unt 82%, la temp camerei
- 70 g îndulcitor natural Green Sugar
USTENSILE
Ingrediente
Blat
Cremă de brânză
USTENSILE
|
|
Etape
- Pentru blat, vom amesteca toate ingredientele uscate, oul, untul moale și laptele de migdale.
- Vom obține astfel un aluat omogen, pe care îl lăsăm deoparte și trecem la prepararea cremei de brânză.
- Amestecăm brânza de vaci cu oul și untul moale și adăugăm îndulcitorul.
- Tapetăm o tavă de copt rotundă (diametrul de 26 cm) cu hârtie de copt, iar pereții îi ungem cu puțin ulei de cocos pentru gătit.
- Întindem aluatul de la blat cu degetele, pe toată porțiunea din tavă. Deasupra blatului turnăm crema de brânză.
- Punem tava la cuptor, 180 de grade, 60 de minute.
- Se lasă peste noapte să se răcească, apoi se poate tăia și servi.
- Pască delicioasă fără zahăr, cu conținut redus de carbohidrați. Poftă bună!
Notitele retetei
Informatii nutritionale
Pască keto cu blat de ciocolată
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta. (100g)
Calorii: 221
Calorii din grasimi: 135
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 15g
23%
Total carbohidrati: 10g
3%
Fibre alimentare: 6g
24%
Proteina: 14.5g
29%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Partajeaza reteta
Ioana
Posted at 19:13h, 15 aprilieBuna. O intrebare, te rog: as putea inlocui cu altceva faina Szafi? Eventual, tot cu faina de migdale?
Denisa
Posted at 14:05h, 16 aprilieSalutare! Cea mai buna varianta pentru a inlocui faina Szafi ar fi tot cu un mix de fibre.
Ar trebui sa poti si cu faina de migdale, insa in cazul acesta va trebui sa adaptezi restul ingredientelor in functie de aluatul pe care il obtii.
Intuitiv, eu cred ca s-ar putea sa fie nevoie sa pui mai putin de 100ml de lapte de migdale, sau chiar sa il elimini din reteta pentru ca aluaturile din faina de migdale ies mai umede decat cele cu Szafi.
Dar repet, spun asta intuitiv, nu am testat ca sa fiu 100% sigura si nu as dori sa te induc in eroare, insa acesta e primul lucru pe care eu l-as face ca sa adaptez reteta. Spor la gatit iti doresc si sper sa iasa cel putin la fel de gustos.
Ioana
Posted at 19:06h, 16 aprilieOk, multumesc de sfaturi 🙂 incerc si vad ce-mi iese.
Cristina Hadarca
Posted at 17:02h, 30 aprilieBuna, imi poti spune ce a iesit doar cu faina de migdale ? Pot pune psyllium in loc de szafi ?