13 sept. Cea mai rapidă pâine low-carb
În ultima vreme mi-a crescut apetitul pentru pâinea low-carb, dar și plăcerea de a o prepara.
Așa că am experimentat mai mult cu diverse rețete de pâine în ultima vreme.
Și cum îmi plac ideile rapide, îmi doream neapărat să vă arăt varianta asta de pâine keto pe care am descoperit-o aici, foarte ușor de făcut.
Mi se pare o idee de rețetă foarte utilă, deoarece este gata în câteva minute și pe lângă asta poți să faci doar 2 feliuțe, exact cantitatea pe care o mănânci o data, fără a exista riscul să rămână și să nu o mai consumi.
Este ideală pentru un sandvici sau ca și pâine prăjită.
Timp de preparare | 2 minute |
Timp de gatire | 3 minute |
Portii |
felii
|
Ingrediente
- 8 g făină de cocos (o lingură)
- 8 g făină de migdale (o lingură)
- 10 g smântână lichidă (o lingură, eu am folosit cu 32% grasime)
- 3 g praf de copt (1/2 linguriță)
- 1 ou
- 5 g unt (1/2 lingură)
- sare de mare
Ingrediente
|
|
Etape
- Într-un bol am pus pe rând: făina de cocos, de migdale, praful de copt, smântâna, oul și puțină sare, amestecând treptat până ce am obținut un mini aluat omogen.
- Pe urmă am uns pereții unui bol (sau unei căni, eu am folosit un bol transparent ca să văd mai bine dacă e făcută pâinea) cu aproximativ jumătate din cantitatea de unt, iar ce a rămas am încomporat în aluat. Pe urmă am turnat aluatul în bolul dat cu unt și l-am pus pentru 2 minute la cuptorul cu microunde.
- După 2 minute, l-am scos și am lăsat să se răcească. Am tăiat în 2 felii.
- Eu am savurat pâinea cu unt, la micul dejun.
- Poftă bună!
- Ps: dacă dorești să fie mai crocantă, o poți lăsa în cuptor pentru 2 minute și 30 de secunde, sau până la 3 minute. Așa arată pâinea mea la 3 minute.
Notitele retetei
Informații nutriționale (2 feliuțe):
- energie: 215 kcal
- carbohidrați: 2.6g
- grăsimi: 17.3g
- proteine: 9.7g
Partajeaza reteta
o femeie
Posted at 14:52h, 19 septembrieoare pot sa o fac si la cuptor obisnuit? nu am microunde.
Inca o intrebare: faina de migdale sunt fulgii aia? sau e mai fina?
Denisa
Posted at 06:27h, 20 septembrieLa cuptorul obisnuit nu am testat, deci nu as sti sa spun precis cum iese. Pentru asta iti recomand celelalte retete de paine de pe blog, cu faina de cocos sau de migdale dupa preferintele tale. Faina de migdale se obtine prin macinarea migdalelor un timp scurt. Iese mai fina decat fulgii de migdale, este mai apropiata de o faina clasica. Dupa macinatul migdalelor un timp mai lung sunt eliberate uleiurile continute si rezulta pasta sau untul de migdale. Pupici!
o femeie
Posted at 07:23h, 21 septembriepe mine m-ai dat gata cu asta, rapida :)))
altfel o sa fiu atenta cu macinatul migdalelor. Eu imi cumpar migdale direct din grecia, de la producator, pasta de migdale mi-a iesit 😀
Anca Ciornei
Posted at 16:38h, 10 iunieAm pus-o eu in cuptor obisnuit – electric; 200 C, cam 15 minute; a iesit de mare viteza!
Denisa
Posted at 11:22h, 11 iunieMultumim mult pentru info!
Cristian
Posted at 12:03h, 23 apriliebuna, Mai sint si alte retete care s-ar putea face la microunde?
Denisa
Posted at 19:48h, 23 aprilieBuna! Asta e prima mea reteta rapida. Am sa caut sa mai incerc si altceva si retetele reusite am sa le postez aici pe site. Te gandesti la ceva anume ce ai face rapid la microunde?
Violeta iulia
Posted at 10:13h, 22 octombrieBuna. La cati watti a fost setat cuptorul cu microunde? Mersi